Rusija skelbia panaudojusi naujausią savo ginklą. 70 km nuotolis. Kas tai per monstras  ()

Naujasis pabūklas tariamai gali pataikyti į taikinius didesniu nei 70 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausia artilerijos instaliacija „Koalicija-SV“ buvo pradėta gaminti serijiniais kiekiais. Ji taip pat tariamai buvo panaudojama kare prieš Ukrainą. Tai pranešė Rusijos valstybinė agentūra TASS.

Rusijos leidinio šaltiniai teigė, kad Rusijos Federacijoje tariamai pradėti serijinė savaeigės artilerijos vienetų „Koalicija-SV“ gamyba. Teigiama, kad pagrindinė ginklo užduotis bus „padaryti lemiamą proveržį“ kovoje su baterijomis.

Žurnalistai taip pat priduria, kad 2023 m. balandžio mėn. Rusijos ginkluotųjų pajėgų Raketų pajėgų ir artilerijos vadovas Sergejus Medvedskis sakė, kad „Koalicija-SV“ dar nedalyvavo kare prieš Ukrainą. Tuo metu pabūklui esą buvo atliekami valstybiniai bandymai, kurie turėjo būti baigti iki 2023 metų pabaigos.

Šiuo metu Ukrainos kariuomenė turi pranašumą kovoje su baterijomis dėl vakarietiškų savaeigių ginklų modelių, kurie gali šaudyti didesniu nei 40 km atstumu. Dėl to ginkluotosios pajėgos sunaikina daug daugiau priešo artilerijos įrenginių, nes Rusijos ginkluotosios pajėgos neturi tolimojo nuotolio artilerijos.

 

Teigiama, kad „Koalicija-SV“ savaeigių pabūklų šaudymo nuotolis sieks iki 70 km. Ugnies greitis turi būti didesnis nei 10 šūvių per minutę. Mašina turi 152 mm 2A88 pabūklą. Taip pat teigiama, kad savaeigis pabūklas turi skaitmeninius ekranus ir vieną automatizuotą taktinę ugnies valdymo sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(19)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()