[ŽT] „Hamas“ diktuoja savo sąlygas Izraeliui. Kas vyksta  ()

Izraelis pasiūlė paleisti 40 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palestinos grupuotė „Hamas“ atmetė Izraelio pasiūlymą vienai savaitei nutraukti kovas mainais į 40 įkaitų paleidimą, rašo „Wall Street Journal“, remdamasis šaltiniais tarp Egipto pareigūnų.

Kovotojų vadovybė atsisako diskutuoti apie Izraelio įkaitų grąžinimą, kol neįsigalios susitarimas dėl paliaubų. Grupės poziciją pokalbyje su Egipto žvalgyba pristatė „Hamas“ politinio sparno vadovas Ismailas Haniyehas. Jis paaiškino, kad į Kairą atvyko derėtis dėl paliaubų ir padidinti humanitarinės pagalbos tiekimą Gazos Ruožui.

Izraelis pasiūlė paleisti 40 žmonių, įskaitant visas likusias moteris ir vaikus, taip pat pagyvenusius vyrus, kuriems reikia skubios medicininės pagalbos. Mainais už tai Izraelis buvo pasirengęs septynioms dienoms sustabdyti sausumos ir oro operacijas, kad į zoną būtų pristatyta humanitarinė pagalba. Gazos Ruože vis dar gyvi 108 įkaitai, tarp jų 19 moterų ir du vaikai, teigia Izraelio valdžia.

 

Paskutinės paliaubos tarp šalių truko nuo lapkričio 24-osios ryto iki gruodžio 1-osios ryto. Dėl to daugiau nei šimtas Izraelio įkaitų buvo apkeisti į maždaug 200 palestiniečių kalinių iš Izraelio kalėjimų. Tai daugiausia buvo moterys ir vaikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(3)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()