„Kurią iš dviejų taktikų 2024 m. pasirinks Zalužnas?“  ()

Visi spėlioja, kurią taktiką tolesniems mūšiams dėl Ukrainos pasirinks V. Zalužnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų žiniasklaida rašo apie du galimus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kitų metų planus.

Dienraštis „Welt“ mano, kad Ukraina vis dar turi daug rezervų, ir kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas rengia naują kontrpuolimą.

Savo ruožtu „Bild“ Ukrainos taktiką apibūdina trimis žodžiais: žudyti, žudyti ir dar kartą žudyti, sakydamas, kad pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų planas 2024 m. yra aktyvi gynyba.

Kur yra tiesa? Šį klausimą Charter97.org uždavė Ukrainos karo analitikui, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkui Petro Černikui.

„Aš labiau linkstu prie antrosios versijos, paaiškinsiu, kodėl. Esame klasikiniame trečiajame industrinio karo etape. Čia reikėtų paminėti pirmuosius du etapus: triuškinantį pralaimėjimą (iki 10 dienų) ir vadinamąjį blickrygą (1-1,5 mėnesio). Taip pat yra užsitęsęs blickrygas (iki 4 mėnesių), kaip kad italai 1940 m. nugalėjo graikus.

Viskas, kas tęsiasi ilgiau, trunka nuo 1 iki 8 metų. Klasiškiausias XX a. industrinis karas yra Irano ir Irako karas. Jokiu būdu nesakau, kad Rusijos ir Ukrainos karas truks tiek ilgai, bet mes tikrai įžengėme į industinį karą.

Pagrindinis šio karo požymis yra priešo pajėgų ir priemonių malimas. Deja, mes negavome pakankamo kiekio tolimojo nuotolio raketų. Taip pat mums nesuteikiama pakankamai aviacijos, kuri galėtų pakeisti karo eigą. Mums nelieka nieko kito, kaip tik naikinti priešo personalą (skaičiai jau dabar neregėti) ir jo techniką. Norėčiau pažymėti, kad jei visą rusų sandėliuose buvusią techniką laikysime 100 proc. įranga, tai jau dabar esame sunaikinę apie 40 proc. jos.

 

Šiuo metu viskas priklauso nuo mūsų Vakarų sąjungininkų politinės valios. Mums reikia daug lėktuvų ir ATACMS, kurie perlaužtų karo eigą. Amerikiečiai visa tai turi: pagaminta daugiau kaip 4,5 tūkst. lėktuvų F-16. Daugiau kaip 2,5 tūkst. iš jų yra veikiantys. Raketų ir bombų prie šios mašinos sandėliuose taip pat tūkstančiai. ATACMS sandėliuose nuo 3 iki 4 tūkst. įvairių modifikacijų“, - teigia Petro Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: