1000-asis „Roshel Senator“ Ukrainai - kuo šios kanadietiškos mašinos tokios geros?  ()

Kanados šarvuočių gamintojas „Roshel“ paskelbė, kad Ukrainos gynėjams perdavė 1000-ąjį šarvuotą automobilį „Senator“. Tai - šarvuota mašina, kuri gali atlikti daugybę skirtingų vaidmenų Ukrainos fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai padeda daug skirtingų šalių ir Ukraina gauna daug skirtingų mašinų. Logistikos ir priežiūros požiūriu tai nėra gerai - būtų idealu, jei skirtingų mašinų tipų būtų mažiau. Kanadietiškus „Roshel Senator“ iki karo Ukrainoje naudojo tik pati Kanada ir NASA (jais saugojo astronautus prieš 2020-ųjų „Crew Dragon Demo-2“ misiją).

Tačiau „Senator“ iš tikrųjų nėra egzotika. Jis pagamintas ant „Ford F-550“ bazės ir turi 6,7 litrų „Power Stroke“ dyzelinį variklį su 10 greičių automatine pavarų dėže. Atsarginių dalių šioms mašinoms yra visur. Be to, kadangi jis pagrįstas civiline platforma, „Senator“ yra gana patogus. Jis netgi turi oro kondicionierių ir garso izoliaciją. Ir nors jis sveria apie 8 tonas, jis iš tikrųjų yra gana geras visureigis dėl per dešimtmečius sukauptų „Ford“ žinių apie važinėjimą bekele.

„Senator“ variklis išspaudžia 250 kW galią ir 750 Nm sukimo momentą. Didžiausias jo greitis priklauso nuo komplektacijos (nuo svorio), tačiau galima tikėtis, kad jis įsibėgės net 120 km/val. Jame telpa 10 keleivių ir 2 įgulos nariai, jis gali būti ginkluotas kulkosvaidžiu.

 

„Senator“ turi gerą apsaugos lygį nuo lengvesnių užtaisų (pavyzdžiui, granatų) ir rankinių ginklų. Pirminė jo paskirtis buvo taikos palaikymo ir policijos veikla, todėl jo kūrėjai daugiausia dėmesio skyrė apsaugai nuo šaulių ginklų.

Kadangi „Senator“ pagrįstas „Ford“ platforma, jį galima surinkti gana greitai. 2022 m. į Ukrainą buvo išsiųsti tik 8 „Senator“ automobiliai, o 1000-asis buvo pristatytas jau šį gruodį. Ukrainos gynėjai džiaugiasi šiomis mašinomis, nes jas lengva prižiūrėti ir naudoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()