Kaip Ukrainos snaiperis tapo pasaulio rekordininku? „Revoliucinis“ ginklas turi paslaptį (Video, Foto)  ()

2021 m. įmonė „Volodar Obriu“ pristatė snaiperio šautuvą, kurį apibūdino kaip „revoliucinį“. Įdomiausia jo savybė yra keičiamas kalibras. Ir dabar tas šautuvas yra rekordininkas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-22 Kaip Ukrainos snaiperis tapo pasaulio rekordininku? „Revoliucinis“ ginklas turi paslaptį (Video, Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Horizon's Lord“, kaip šis šautuvas pristatomas tarptautinėje erdvėje, pirmą kartą buvo viešai pademonstruotas 2021 m. Tai buvo kiti laikai, žinoma. Mažiau nei po metų Ukrainą užpuolė Rusijos pajėgos. Snaiperių veikla yra nemaža Ukrainos gynybos sėkmės dalis. „Horizon's Lord“ yra naudojamas ginti savo gimtinę.

Kiek daugiau nei prieš mėnesį „Horizon's Lord“ gamintojas atskleidė, kad gavo patvirtinimą apie taiklų 3800 metrų šūvį, atliktą Chersono srityje. Kulka iki taikinio skriejo apie 10 sekundžių. Dabar Ukrainos snaiperis Viačeslavas Kovalskis yra rekordininkas, kaip ir „Horizon's Lord“.

Snaiperių šautuvai nėra vienodi. Kai kurie iš jų yra labai dideli, skirti maksimaliam nuotoliui. Kiti yra lengvesni, mobilesni ir greitai naudojami netoli mūšio lauko. Standartinio snaiperio šautuvo kalibro nėra, nes tai priklauso nuo to, ką bandoma pasiekti. „Horizon's Lord“ net neturi vieno kalibro.

 

„Horizon's Lord“ kūrėjas Ivanas Lukaševičius pradėjo nuo 12,7 mm kalibro, tačiau vėliau buvo sukurta keičiamo kalibro koncepcija. „Volodar Obriu“ direktorius Serhijus Kolomiecas sakė, kad tokių ginklų pasaulyje yra tik keletas. Dauguma šautuvų turi nustatytą kalibrą, kuriam pakeisti reikia didelių modifikacijų. „Horizon's Lord“ buvo sukurtas specialiai sabotažo misijoms, ypač dykumose, kalnuose ir kitose sudėtingose vietose.

 

Serhijus Kolomiecas teigia, kad kalibro pakeitimas iš tikrųjų yra gana paprasta procedūra. Tereikia pakeisti vamzdį ir dalį spynos mechanizmo. 14,5 mm ir didesniems kalibrams taip pat gali tekti sumontuoti hidraulinį kompensatorių. Galbūt skamba kaip sudėtingas procesas, tačiau ginklo išardymas vis tiek yra jo priežiūros dalis. Tiesiog surenkant ginklą dedamos kitos dalys. „Horizon's Lord“ kalibro keitimas yra paprastesnis ir greitesnis procesas nei kitų panašių šautuvų.

„Horizon's Lord“ yra vienas iš tų ginklų, kurie gali būti labai paklausūs eksporto rinkose pasibaigus karui Ukrainoje.

(35)
(1)
(34)

Komentarai ()