Ryklys danguje - ką gali ukrainiečių dronas „Shark“? Neseniai jis padėjo HIMARS (Video)  ()

Žvalgybinis ukrainietiškas dronas „Shark“ buvo pristatytas jau prasidėjus invazijai ir jau puikiai tarnauja fronto linijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Shark“ yra sparnuotas žvalgybinis dronas. Jis taip pavadintas („Shark“ - „Ryklys“) dėl savo išvaizdos, tačiau nėra tikras plėšrūnas – jis neturi ginklų. Tačiau jis ukrainiečiams suteikia akis danguje, kurios yra labai svarbios norint atlikti tikslius smūgius priešui į paširdžius.

Pavyzdžiui, šiame naujame vaizdo įraše galite pamatyti, kaip 140-ojo atskiro Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgybos bataliono „Shark“ koreguoja HIMARS darbą:

Šios atakos metu buvo sunaikintos du rusų BMP-2.

„Shark“ koreguoja artilerijos ugnį, ieško priešo pajėgų, amunicijos sandėlių ir sunkiosios technikos. Jis gali pastebėti rusus, kurie dar ruošiasi naujam šturmui. Ši informacija perduodama Ukrainos artilerijai, kuri laiku susidoroja su kylančia grėsme.

 

„Shark“ ilgis - 1,65 m, o sparnų plotis - 3,4 m, svoris - apie 12,5 kilogramo. Jis nėra ginkluotas, bet turi „FullHD“ kamerą, kuri yra visiškai stabilizuota ir turi 30 kartų optinį ir 3 kartų skaitmeninį priartinimą. Priartinimas yra svarbus, nes „Shark“ gali pakilti ir į 3 kilometrų aukštį. Jis gali išbūti ore 4 valandas ir perduoti duomenis 80 km atstumu. Nutrūkus ryšiui, „Shark“ turi galimybę savarankiškai grįžti į paleidimo vietą, nes turi gerą navigacijos sistemą.

 

Maksimalus „Shark“ greitis yra 130 km/val., o kreiserinis – 75 km/val. Jis pakyla naudojant paprastą katapultą ir nusileidžia parašiutu – „Shark“ neturi važiuoklės.

Tokie žvalgybos ir stebėjimo dronai kaip „Shark“ yra labai svarbūs Ukrainai, nes padeda koreguoti artilerijos ir raketų ugnį. Jie aptinka taikinius ir perduoda jų koordinates, o tai leidžia Ukrainos gynėjams tuos taikinius sunaikinti įvairiomis ginklų sistemomis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()