„Netikėta invazija.“ Kas puola ukrainiečius ir rusus. Situacija grėsminga  ()

Ukrainiečiai ir rusai turi rimtą problemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai ir rusai turi rimtą problemą, kuri vienodai liečia abi puses. Tai žiurkių ir pelių invazija. Graužikai kramto laidus ir trukdo kovai, praneša britų žvalgyba. Analitikai prognozuoja, kad atšiauri žiema gali priversti graužikus atakuoti karines transporto priemones.

Karas Ukrainos fronte įžengė į „pozicinę fazę“. Ukrainiečiai prezidento Volodymyro Zelenskio nurodymu tvirtinasi. Kariai jau kelias savaites stiprina įtvirtinimus, persikelia į gynybines pozicijas.

Kartu Rusija telkia pajėgas Donbase. Kremliaus akiratyje yra du pagrindiniai taškai: Avdijivka ir Marjinka.

JK gynybos ministerija praneša, kad mūšio lauke pasirodė nekviesti svečiai. Kalbama apie graužikus, kurių yra labai daug. Specialistai nurodo du svarbius veiksnius, kurie išprovokavo jų skaičiaus padidėjimą.

Staigią invaziją lėmė gana švelnus ruduo ir pakankamas maisto kiekis dėl kovų nesutvarkyto derliaus. Britų žvalgyba praneša, kad pelės ir žiurkės kelia rimtą pavojų abiejų pusių kariams.

 

Specialistai pabrėžia, kad graužikai kelia grėsmę karinei technikai. Pasitaiko laidų sugraužimo atvejų. Situacija gali dar pablogėti. Artėjant žiemai (priekyje jau pasirodė pirmasis sniegas) prieglobsčio ieškos žiurkės ir pelės. Šioje situacijoje karinės transporto priemonės atrodo natūrali slėptuvė.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(9)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: