Medvedevas grasina NATO: „jei kuri nors išprotėjusi šalis nuspręs Ukrainoje...“  ()

Medvedevas svaidosi grasinimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija neabejotinai smogs užsienio karinėms bazėms Ukrainoje, jei tokių bus, pagrasino Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas.

Jis pareiškė, kad, tai įvyks, jeigu pagal dvišalių susitarimų tarp Ukrainos ir atskirų bloko šalių sąlygas „kuri nors išprotėjusi šalis... nuspręs Ukrainoje sukurti karinę bazę“. Medvedevas kaip tokios valstybės pavyzdį nurodė JK.

„Kai Rusija užpuls tokią bazę (o tai neišvengiamai įvyks, nes bazės kariškiai specialiai atvyks kovoti prieš mus), ar aljanso šalys bus pasirengusios kolektyviniam atsakui mūsų šaliai už vienos iš NATO šalių sukurtos bazės sunaikinimą?“ – rašė Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas.

 

Medvedevo teigimu, Rusijos atakos atveju NATO šalys mieliau „paliks vieną šalį, kuriai priklauso bazė Ukrainoje“, ir nesivels į karo veiksmus su Rusija.

Pasak jo, NATO kolektyvinio saugumo sutarties 5 straipsnis turi ne tik tiesioginio karinio atsako galimybę, bet ir galimą „atsakingą reakciją“, kai Aljanso šalys gali atsisakyti reaguoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(39)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: