„Turime tai pripažinti. Mes pralaimime kasdien“  ()

Kasdien Ukraina pralaimi, nes kovoja savo teritorijoje ir ją praranda ir praranda savo žmones, savo karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai interviu papasakojo buvęs „Azov“ kovotojas, 3-iosios specialiosios brigados karys ir instruktorius žinomas šaukiniu Maktavišius. Anot jo, Ukrainai dabar kiekviena karo diena gali būti lemiama.

„Daugelis galvoja, kad laimime kiekvieną dieną, tereikia laukti pergalės. Bet mums kiekviena diena gali tapti kritine. Kai per kokį politinį sprendimą jie nustos mums teikti Vakarų pagalbą, ginklus, amuniciją, mums tai bus negrįžtamas momentas. Arba žlugsime kokioje nors fronto linijos atkarpoje, jos neišlaikysime, ir viskas subyrės. Kiekviena diena mums yra kritinė“, – sakė karys.

Maktavišius teigia, kad Ukrainos pergalė ne už kampo – tai priklauso nuo kiekvienos dienos ir tiek valdžios, tiek kariuomenės darbo fronte.

 

Žinoma, Rusija gali mus suspausti, sakykime taip. Kiekvieną dieną pralaimime dėl dviejų priežasčių: kovodami savo teritorijoje, pralaimime ją ir prarandame savo žmones, savo karius. Kol tai nesustos, kol nepasieksime 1991 m. sienų, nepasieksime pariteto, kai su jais žaistume vienodomis sąlygomis. Taigi, mes pralaimime, ir turime tai pripažinti“, – pasakojo karys.

(18)
(4)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: