Nauja taktika. Kokio siaubingo ginklo naudojimą slepia Rusija  ()

Pranešama apie K-51 granatas, kurias rusai planavo numesti į ukrainiečių pozicijas iš dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno 810-osios jūrų pėstininkų brigados atstovai redagavo savo pranešimą apie tai, kad personalas tyčia panaudojo cheminį ginklą Ukrainoje. Manoma, kad taip bandoma nuslėpti Cheminio ginklo uždraudimo konvencijos (CWC), kurią pasirašiusi Rusijos Federacija, pažeidimo įrodymus. Tai praneša karo studijų institutas (ISW).

Gruodžio 22 d. 810-oji jūrų pėstininkų brigada savo kanale „Telegram“ pranešė apie „radikalius taktikos pokyčius“ prieš Ukrainos gynybos pajėgas Krynyke: buvo pranešta apie K-51 granatas, kurias planuojama iš bepiločių orlaivių numesti į ukrainiečių pozicijas.

Rusijos šaltiniai kritikavo 810-osios jūrų pėstininkų pajėgų atstovus dėl „naujos taktikos“ išslaptinimo, o tai rodo, kad Rusijos pajėgos galėjo planuoti priešakinėse linijose tikslingai panaudoti K-51. Galbūt kažkas iš Rusijos vadovybės patarė pašalinti nuorodas į K-51.

K-51 granatos

Nemirtinos aerozolinės „ašarinių dujų“ granatos užpildomos chloropikrinu arba chlorbenzalmalononitrilu. Šiuos specialiuosius agentus karo veiksmuose draudžia Cheminio ginklo konvencija (CWC). „Radio Svoboda“ duomenimis, uždarose patalpose granatos poveikis siekia per 400 m2.

 

K-51 yra daug kartų galingesnis už standartinę policijos granatą su ašarinėmis dujomis, kurios naudojamos riaušėms išsklaidyti. Ji buvo sukurtas SSRS kariniams poreikiams ir specialiųjų tarnybų darbuotojams. K-51 laikoma nemirtinu įrankiu, o granata gali laikinai atimti iš žmogaus galimybę priešintis, todėl jis tampa lengvu taikiniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(12)
(4)

Komentarai ()