Rusai teigia sunaikinę visus „Stridsvagn“ tankus. Ką sako Ukraina (Video)  ()

Pasak 21-osios mechanizuotosios brigados vado su šaukiniu „Vokietis“, Vakarų tankai yra užprogramuoti taip, kad pirmieji pamatytų priešą ir laiku iššautų šūvį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai paskelbė apie visų švedų tankų sunaikinimą Lymano kryptimi ir teigė, kad Švedija neva pripažino šį faktą. Tačiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 21-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kovotojai, ginkluoti užsienio tankais, šiuos teiginius paneigė. Tai teigiama gruodžio 27 dieną paskelbtoje TSN istorijoje.

Anot kariškių, technikos nuostolių tikrai yra, tačiau dauguma šarvuočių ir toliau aktyviai dalyvauja karo veiksmuose.

Švediškas tankas „Stridsvagn 122“ yra patobulinta vokiško „Leopard 2A5“ versija. Padidintas mobilumas leidžia efektyviai veikti Ukrainos vietovėje net ir su papildoma masyvia šarvų apsauga, sakė TSN žurnalistas Andrijus Caplienko.

„Pasaulyje nėra geresnių konkrečiai užduočiai. Tai naktinis medžiotojas. Jis turi galingą naktinį taikiklį. Jie užprogramuoti pamatyti priešą dar nepamačius tavęs ir iššauti pirmąjį šūvį prieš tai“, - pasidalijo 21-osios brigados „Nemets“ tankų bataliono vadas.

Skirtingai nuo rusiškų tankų, kurių pabūklą būtina sušildyti pirmuoju sviediniu, užsienio tankai yra paruošti mūšiui iš karto. Todėl susidūrimo su T-72 rezultatas dažniausiai nustatomas iš anksto. Būtent todėl rusų tankistai vengia susidūrimų su švedų tankais, ypač su šeštos serijos „Leopard 2“, turinčiu dar galingesnį ir tikslesnį ginklą.

 

Pusantro tūkstančio arklio galių „Stridsvagn 122“ galia yra dvigubai didesnė nei T-64. „Leopard“ dizaineriams svarbu, kad įgula išgyventų.

Caplienko sakė, kad viskas tanke yra orientuota į įgulos išlikimą. Viskas išdėstyta taip, kad mūšyje būtų kuo mažiau klaidų. Visų pirma, šaudmenys išdėstyti taip, kad sumažėtų sprogimo ir bokštelio atsiskyrimo pavojus.

 

„Čia yra pakankamai vietos atsisėsti ir greitai evakuotis. Ir aš galiu tai padaryti su neperšaunama liemene, ko tikrai negalima rusiškuose ar, vėlgi, sovietiniuose tankuose", – aiškino Caplienka.

Apšaudymo metu buvo apgadintas vienas iš švedų tankų. Jo „regėjimas“ susilpnėjo, tačiau įgula išgyveno.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(4)
(157)

Komentarai ()