Šviesos greičiu. JAV kuria unikalų ginklą, kuris priešus „iškeps“  ()

Planuojama pristatyti ginklų prototipus 2024 ir 2026 finansiniais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgos ir karinis jūrų laivynas paprašė gynybos bendrovės „Raytheon“ suprojektuoti, sukurti ir išbandyti sistemas, kurios „keptų“ priešo elektroninius komponentus naudojant energetinius sprogimus.

Tai pranešė „Defense News“.

Bendrovė atsakė į Pentagono prašymą ir pareiškė, kad planuoja pristatyti ginklų prototipus 2024 ir 2026 finansiniais metais.

„Raytheon“ sakė, kad šių ginklų prototipai bus tvirti ir galės būti gabenami naudoti fronto linijose prieš „oro grėsmes“.

Bendrovės pažangiųjų technologijų prezidentas Colinas Whelanas sakė, kad nekinetinės gynybos sistemos yra „svarbi JAV nacionalinės gynybos strategijos dalis“.

„Naujos didelės galios „Raytheon“ mikrobangų sistemų versijos yra ekonomiškai efektyvūs ir patikimi sprendimai, veikiantys šviesos greičiu, leidžiantys mūsų kovotojams apsiginti nuo greitesnių ir judresnių grėsmių“, – aiškino jis.

Anksčiau bendrovė JAV oro pajėgoms dirbo su išplėstinio nuotolio priešelektronine mikrobangų oro bazės gynybos sistema, žinoma kaip CHIMERA.

Tuo pačiu metu Didžiosios Britanijos „Raytheon“ padalinys anksčiau šiais metais paskelbė, kad ant šarvuočio „Wolfhound“ montuos kitokio tipo kryptinį ginklą – didelės energijos lazerį.

 

Nukreiptos energijos ginklai (DEW) pakenkia savo taikiniui, nes energija yra sutelkiama be kieto sviedinio. Tai lazerio spinduliai, mikrobangos, dalelių pluoštai ir garso pluoštai. Ši technologija gali būti naudojama prieš personalą, raketas, transporto priemones ir dronus ir kt. Šio tipo ginklai egzistuoja, bet yra bandomajame etape. Jų privalumas – lazerio spinduliai sklinda šviesos greičiu, todėl šaudant iš toli nereikia atsižvelgti į taikinio judėjimą. 

Pentagonas kasmet išleidžia vidutiniškai 1 milijardą dolerių kurdamas kryptinės energijos ginklus, kurie bus instaliuojami į orlaivius, karo laivus ir antžemines transporto priemones, kad galėtų kovoti su dronais ir raketomis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(2)
(80)

Komentarai ()