„Antra armija pasaulyje“ į kovą su Ukraina meta 60 metų senumo reliktus. Sunerimti ar juoktis?  ()

Prie Krymo pasirodė skraidanti Rusijos relikvija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-28 „Antra armija pasaulyje“ į kovą su Ukraina meta 60 metų senumo reliktus. Sunerimti ar juoktis?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai vėl griebėsi praeities relikto. Šį kartą tai amfibinis lėktuvas „Be-12 Čaika“. Šie amžiaus senumo aparatai, pradėti naudoti 1960-aisiais, naudojami patruliuoti vandenyse aplink okupuotą Krymo pusiasalį. Jie taip pat skirti padėti atremti galimas Ukrainos karinio jūrų laivyno bepiločių jūrinių dronų atakas, praneša „Wirtualna Polska“ žurnalistė Karolina Modzelewska.

Prie Krymo pusiasalio vėl pasirodė Be-12  (NATO kodu: Mail), praneša „Defence Blog“. Rusai naudoja šiuos amfibinius orlaivius patruliuoti jūroje. Gali būti, kad tai susiję su padažnėjusiomis ukrainiečių atakomis prieš Juodosios jūros laivyną naudojant jūrų dronus kamikadzes. Tinklaraštis „Defence Blog“ aiškina, kad vidutinis Be-12 skrydžio greitis, gebėjimas atlikti ilgus skrydžius ir specializuota bombų bazė leidžia mašinai atlikti misijas, skirtas nusitaikyti į įtariamus dronus ir juos atakuoti.

Įdomu tai, kad 1992 m. lėktuvai Be-12 dėl savo techninės būklės buvo išimti iš eksploatacijos. Tačiau spalio mėnesį Ukrainos tarnyba „Defence Express“ pažymėjo, kad „formaliai Rusijos kariuomenė gali juos naudoti“. Ji pridūrė, kad būtent dėl amfibijų techninės būklės rusų pilotai nerizikuoja kilti iš vandens, ir Be-12 kyla tik iš sausumoje esančių aerodromų.

 

Kiek Be-12 yra tinkamų naudoti ir rusų naudojamų patruliavimui, vis dar yra paslaptis. Leidinys „Defence Express“, remdamasis ataskaitos „The Military Balance 2023“ duomenimis, nurodė šešis, kartu primindamas, kad iš viso buvo pagaminti 143 lėktuvai Be-12. Todėl negalima kalbėti apie drastišką rusų gebėjimų patruliuoti vandenyse aplink Krymo pusiasalį padidėjimą. Juolab kad B-12 yra senos mašinos, pradėtos naudoti septintajame dešimtmetyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(19)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: