„280 raketų...“ Grandiozinis pralaimėjimas. Paaiškėjo paslaptis, kas saugojo „Novočerkaską“  ()

Tikslių duomenų apie okupantų nuostolius kol kas nėra, tačiau žinoma, kad personalui evakuoti iš laivo prireikė pusantros valandos. Tai rodo, kad RF Gynybos ministerijos paskelbti skaičiai yra gerokai neįvertinti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-28 „280 raketų...“ Grandiozinis pralaimėjimas. Paaiškėjo paslaptis, kas saugojo „Novočerkaską“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grandiozinis pralaimėjimas. Paaiškėjo paslaptis, kas saugojo „Novočerkaską“.

Ukrainos gynybos pajėgos atakavo desantinį laivą „Novočerkaską“ okupuotame Kryme dviem britų ir prancūzų sparnuotosiomis raketomis „Storm Shadow/SCALP“.

Feodosijos uostą, kuriame prisišvartavo didelis desantinis laivas „Novočerkaskas“, saugojo keli S-400 „Triumph“ divizionai, kuriems pastaruoju metu kilo problemų identifikuojant taikinius.

Naujas atakos Kryme detales paskelbė „Telegram“ kanalas „Dosye shpiona“.

Pirminiais duomenimis, „Novočerkaskas“ gabeno 4400 vnt. artilerijos sviedinių ir 280 raketų, skirtų MLRS „Grad“. Kanalo autorius kol kas negali patvirtinti informacijos apie laive buvusius dronus kamikadzes „Shahed-131/136“.

„Smūgio metu laive taip pat buvo 62 įgulos nariai. Rusijos gynybos ministerija pranešė apie vieno kario žūtį“, – rašoma „Telegram“ kanale.

Tikslių duomenų apie okupantų nuostolius kol kas nėra, tačiau žinoma, kad personalui evakuoti iš laivo prireikė pusantros valandos. Tai rodo, kad RF Gynybos ministerijos paskelbti skaičiai yra gerokai neįvertinti.

 

Be to, detonuojantis amunicijai gelbėjimo vilkikas „Kapitonas Guriajevas“, prisišvartavęs netoliese esančioje prieplaukoje, patyrė nekritinės žalos.

Beje, Feodosijos uostą saugo keli Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų 31-osios oro gynybos divizijos S-400 „Triumph“ divizionai, kurie neseniai susidūrė su problemomis nustatant taikinius. Šį kartą S-400 nepataikė dvi sparnuotąsias raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(398)
(11)
(387)

Komentarai ()

Susijusios žymos: