[ŽT] Tai rimta. Į Izraelį pirmą kartą smogė Rusijos monstras „Kornet EM“  ()

„Hezbollah“ pradėjo naudoti naujausias Rusijoje pagamintas raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teroristinė organizacija „Hezbollah“ pirmą kartą pradėjo naudoti „Kornet EM“ raketą – modelį, kuris dar nebuvo panaudotas prieš Izraelį ir tik pastaraisiais metais pradėtas masiškai gaminti.

„Kornet EM“ turi dvigubai didesnį nuotolį nei įprastinės Rusijos prieštankinės raketos, kurias Izraelis žino ir iš Libano arenos, ir iš mūšių Gazoje. Naujasis modelis gali būti paleistas iki 10 kilometrų atstumu.

Be to, naujausias modelis gali vieną po kitos į tą patį taikinį paleisti mažiausiai dvi raketas. Pasak Rusijos naujienų agentūros TASS, tai buvo padaryta ne tik siekiant maksimaliai padidinti poveikį, bet ir įveikti Izraelio gynybos sistemą „Meil ​​​​Ruach“, kuri yra sumontuota ant Izraelio tankų ir BTR, taip pat ant amerikiečių tankų „Abrams“.

 

Kita grėsmė – termobarinė galvutė, sumontuota ant „Hezbollah“ „Kornet“ raketų, ir ne tik naujausio modelio. Termobarinė kovinė galvutė sukuria deguonies ir degalų mišinį ir yra skirta tam, kad smūgio metu sukurtų labai stiprų ir degų užtaisą, kuri sukelia stiprius nudegimus. Žala, kurią ji daro pastatams, gerokai viršija „įprastos“ raketos padarytą žalą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(14)
(-9)

Komentarai ()