Putinui palinkėjo „sudegti pragare“. Artėja sprogimas Rusijoje. Kas vyksta  ()

Rusijos Federacijoje pamažu aštrėja konfliktai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-29 Putinui palinkėjo „sudegti pragare“. Artėja sprogimas Rusijoje. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje pamažu aštrėja konfliktai tarp Kremliaus ir mobilizuotų karių šeimų, kurios reikalauja, kad „mobikai“ būtų grąžinti namo.

Rusijos mobilizuotųjų sutuoktinės vis dar turi galimybę pareikšti savo nuomonę kai kuriose savo šalies žiniasklaidos platformose. Kremlius tikriausiai nusprendė pažaisti demokratiją prieš kitus „Putino rinkimus“ ir todėl šiek tiek atleidžia žmonoms, kurių vyrai buvo išsiųsti į Ukrainą kaip patrankų mėsa.

Anksčiau „mobikų“ žmonos ragino patį V. Putiną eiti į frontą ir žūti svetimoje žemėje, dabar jos pateikė kaltinimus Rusijos prezidento bendražygiams. „Telegram“ kanale „Kelias namo“ (rus. „Путь Домой“) rašoma apie dar vieną „200 krovinį“ (žuvusiuosius – red.). Šį kartą Ukrainos ginkluotosios pajėgos nužudė kažkokios Marijos vyrą.

„Tikimės, kad Vladimiras Vladimirovičius ir tie, kurie atsakingi už tūkstančius sulaužytų likimų, Naujųjų metų dieną neužsprings mūsų vaikinų krauju, kuris iki kraštų pripildytas jų elegantiškoje taurėje! Dekit pragare“, - teigė žmonos.

 

Komentaras pasirodė po Marijos Iškovos iš Sankt Peterburgo vaizdo žinute. Pasak jos, jos vyras buvo mobilizuotas 2022 m. rudenį, o 2023 m. rugpjūtį perkeltas į Zaporižios kryptį, kur turėjo sustabdyti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, tačiau gruodį vyrą likvidavo Ukrainos gynėjai. Vaizdo įrašo autorė ragina rusų moteris palaikyti savo vyrus ir kiekviena proga bėgti su jais arba juos slėpti, kad nereikėtų grįžti į frontą.

Anksčiau Rusijos gynybos ministerija atsisakė apriboti mobilizuotų vyrų tarnybos terminą iki vienerių metų. Rusai bus grąžinti namo, kai tik Rusijos prezidentas pasirašys dekretą dėl mobilizacijos pabaigos. Niekas Rusijoje negali nurodyti apytikslių terminų.

 

Rusijos politologė Tatjana Stanovaja įsitikinusi, kad „mobilizuotųjų“ sutuoktinių kreipimaisi ir protestai nieko neduos. Kremlius jų nepasigailės ir greičiausiai bandys juos nutildyti. Šiuo metu Maskva daro viską, kad nekeltų nereikalingo triukšmo. Kol kas gubernatoriai palaiko ryšius su aktyviomis mobilizuotųjų žmonomis, tačiau šis lojalumas yra laikinas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(1)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: