„Fronto linija stipri kaip niekad.“ Iki katastrofos tik vienas žingsnis  ()

Mažai tikėtina, kad kariuomenei pavyks prasiveržti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotaikos Kyjive, susijusios su karo padėtimi fronte, pastaruoju metu smarkiai pablogėjo. Tokią išvadą padarė „The Guardian“ korespondentas Vidurio ir Rytų Europoje Seanas Walkeris po paskutinio vizito Kyjive, rašo leidinys.

Teigiama, kad pagrindinė šio pesimizmo priežastis – jausmas, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas buvo sužlugdytas. Nors dauguma analitikų teigia, kad Ukrainos pajėgos įspūdingai prisitaikė prie naujosios ginkluotės, JAV pareigūnai mano, kad Ukrainos pajėgos buvo per daug išsklaidytos.

Pasak „The Guardian“, dauguma analitikų teigia, kad šiuo metu fronto linija sustiprėjo tiek, kad sunku įsivaizduoti reikšmingą vienos ar kitos pusės proveržį.

„Yra nedaug ženklų, kad kuri nors pusė artimiausiu metu padarys reikšmingą pažangą. Rusija pastatė neįtikėtinai tankius gynybinius įtvirtinimus, dėl kurių Ukrainai beveik neįmanoma pasistūmėti į priekį. Tačiau įtvirtinimai stabdo ir rusus, nes jiems teks įveikti didžiulius jų įrengtus minų laukus“, - pažymėjo korespondentas.

Taip pat pažymima, kad tuo tarpu Rusija gerokai suaktyvino bepiločių dronų naudojimą, o tai taip pat trukdo Ukrainos kariams žengti pirmyn. Be to, straipsnyje atkreipiamas dėmesys į tai, kad V. Putinas pasirengęs siųsti į mirtį beveik neribotą skaičių šauktinių, nemokėdamas jokios politinės kainos, o Ukrainai vis sunkiau pakeisti žuvusius, sužeistus ir išsekusius kariškius fronto linijose.

 

Kaip anksčiau rašė UNIAN, Rusijos kariai beveik palei visą fronto liniją tarsi „skydą“ ištempė nematomą elektromagnetinių impulsų sieną. Kalbama apie Rusijos Federacijos radioelektroninį karą, kurio „aukomis“ tampa Ukrainos pajėgų paleistos raketos, sviediniai ir dronai.

„Tai retas, bet lemiamas Rusijos technologinio pranašumo pavyzdys kare, kuris pamažu krypsta Maskvos naudai. Sudėtingas radijo, infraraudonųjų spindulių ir radarų signalų, perduodamų į dangų virš mūšio lauko, tinklas suteikia Rusijos pajėgoms beprecedentę gynybą kai kuriose vietovėse“, - tvirtina žiniasklaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(19)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: