„Padėtis kairiajame krante yra tiesiog katastrofiška.“ Skelbiama, ką gali prarasti Ukraina  ()

„Padėtis kairiajame krante yra tiesiog katastrofiška.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė gali neišlaikyti savo pozicijų kairiajame Chersono srities krante. Šis placdarmas yra apšaudomas įsibrovėlių. Apie tai interviu „Glavred“ kalbėjo karo ekspertas ir atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.

Nesu tikras, kad šį placdarmą išlaikysime dar kelias savaites. Placdarmas yra toks mažas, kad peršaunamas tiesiog kiaurai. Juk viską, ko trūksta Rusijos artilerijai, jie kompensuoja aviacija. Rusai tiesiog užmėto valdomomis bombomis dešinę Chersono srities pakrantę ir mūsų placdarmą kairiajame krante“, – sako Ždanovas.

Jei placdarmą pavyktų išplėsti iki 20x20 km dydžio, tada pagrindinė priešo artilerijos dalis negalėtų vykdyti kryžminės ugnies.

Padėtis kairiajame krante yra tiesiog katastrofiška. Bėda ta, kad šis placdarmas yra apšaudomas kiaurai. Ar galime tai išlaikyti, labai sunku pasakyti, ypač esant tokiam kovų intensyvumui. Jei turėtume resursų, galėtume placdarmą išplėsti, bet mes neturime jų pakankamai“, – sako Ždanovas.

 

Tokia pati katastrofiška situacija klostosi ir Robotynės placdarme, kuris taip pat yra 10x10 km dydžio.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(23)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: