„3 minutės. Tai ne atsitiktinumas. Mes žaidžiame su ugnimi.“ Pavojingi įvykiai prie NATO  ()

Penktadienį Rusija įvykdė didžiausią oro ataką prieš Ukrainą per beveik dvejus metus trukusį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos žurnalistas Jari Himanen portale iltalehti.fi skelbia straipsnį apie penktadienį įvykusią oro ataką prieš Ukrainą ir raketą, nuklydusią į Lenkijos ir NATO oro erdvę.

Penktadienį Rusija įvykdė didžiausią oro ataką prieš Ukrainą per beveik dvejus metus trukusį karą. Ukrainos teigimu, Rusija savo atakoje panaudojo daugiau nei 150 raketų ir bepiločių orlaivių.

Pasak Lenkijos, viena Rusijos raketa penktadienį nuklydo į jos ir NATO oro erdvę. Raketa Lenkijos pusėje skrido apie tris minutes.

Karo ekspertas, parlamentaras Jarno Limnéll Rusijos raketą, nuklydusią į Lenkijos ir NATO oro erdvę, laiko rimta problema. Tačiau jis ragina būti kantriems ir neskubėti daryti išvadų dėl pirminės informacijos.

„Tokiose situacijose visada reikia būti gana atsargiems ir prieš galvojant apie galimas atsakomąsias priemones, reikia išsiaiškinti ir pasitikrinti, iš kur atkeliavo raketa ir ar ji rusiška“, – sako jis.

Tačiau Limnéll netiki, kad Lenkija tik šiaip sau skelbtų apie rusišką raketą. Visi prisimena daugiau nei prieš metus įvykusį incidentą, kai į Lenkiją nuklydo raketa, dėl kurios buvo kaltinama Rusija. Galų gale paaiškėjo, kad dviejų gyvybių nusinešusi raketa yra Ukrainos priešlėktuvinė raketa.

„Pagal šiuo metu viešai prieinamą informaciją, atrodo, kad tai buvo rusiška raketa“, – sako Limnéll.

 

„Žiūrint į žemėlapį ir sritį, kurioje žinoma, kad raketa buvo, sunku suvokti, kad tai buvo atsitiktinumas“, - sako jis.

Limnéll pabrėžia, kad nenori užbėgti švykiams į priekį, o nori sulaukti oficialaus patvirtinimo apie raketos kilmę. Jei bus patvirtinta, kad ji rusiška, vadinasi, tai rimta poblema.

Taip, mes čia žaidžiame su ugnimi, juk žinome, kad Lenkija yra NATO narė ir kad gynybos aljansas savo teritorijoje gina kiekvieną centimetrą ir teritorinį vientisumą“, – sako jis.

„Jeigu paaiškės, kad tai tyčinė provokacija, vadinasi, mes žaidžiame su ugnimi.“​​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(7)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: