Tai ne „Patriot“. Ukraina turi ginklą, galintį numušti rusišką Tu-22M3  ()

S-200 yra priešlėktuvinių raketų sistema, kurios nuotolis yra iki 300 km. „Forbes“ žurnalistų teigimu, tik ji galėjo numušti Rusijos bombonešį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose pasirodė nformacija, kad per raketų smūgį Ukrainai buvo numuštas strateginis bombonešis Tu-22M3. Jei teiginiai yra teisingi, tik viena sistema galėjo jį numušti, rašo „Forbes“.

Jei Ukrainos oro gynyba tikrai planuotų numušti Rusijos strateginį bombonešį, tai būtų galima padaryti tik su viena sistema – S-200. Pasak „Forbes“, tik ši sovietinė oro gynybos sistema galėjo padaryti kažką panašaus.

S-200 yra kompleksas, sukurtas siekiant apsaugoti miestus ir karines bazes nuo amerikiečių didelio aukščio bombonešių. Raketos B-860 ir B-880 yra ilgesnės nei 10 metrų ir sveria po aštuonias tonas. Baterijos paleidimo įrenginiai gali lėtai judėti kartu su radarais. Radiolokacinė stotis ir P-15M2 gali fiksuoti ir sustiprinti gaunamą signalą. Pirmojo radaro nuotolis yra 600 km, o antrojo – 128 km.

Dėl galingų priešlėktuvinių raketų naujausia oro gynybos sistemos modifikacija gali pataikyti į taikinį iki 300 km atstumu ir iki 40 km aukštyje. Idealiomis sąlygomis raketos nuotolis yra dar didesnis. Ji didesnė už oro gynybos sistemą „Patriot“ su PAC-2 raketa, kurios spindulys yra iki 180 km.

 

Šiuo metu nežinoma, kiek Ukrainoje yra oro gynybos sistemų S-200 ir kokios joms skirtos raketos. Remiantis kai kuriais gandais, dalį savo priešlėktuvinių raketų sistemų S-200 perduoti Kijevui galėjo Bulgarija. Rusijos Tu-22M3 priartėjo pakankamai arti Ukrainos sienos, kad galėtų patekti į sovietinio komplekso veikimo zoną. Tačiau norint tai pasiekti, tektų atgabenti didelį kompleksą prie sienos, kad būtų galima tiesiogiai paleisti.

Reikia pridurti, kad Ukrainos oro pajėgos nepatvirtino informacijos apie bombonešio Tu-22M3 sunaikinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)

Komentarai ()