„Rusų „tėvai vadai“ išmoko kovoti.“ Ką ruošia Putinas  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsitikinęs, kad strateginė Rusijos padėtis kare su Ukraina yra „patenkinama“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsitikinęs, kad strateginė Rusijos padėtis kare su Ukraina yra „patenkinama“. Tai jis pareiškė lankydamasis karo ligoninėje, kur tariamai vyko susitikimas su gydomais Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariais.

V. Putinas teigė, kad padėtis kare tariamai keičiasi Rusijos naudai, esą rusų „tėvai vadai“ neva išmoko kovoti be nereikalingų aukų, o Rusija ketina baigti karą „savo sąlygomis“.

„Pati Ukraina mums nėra priešas. O štai tie, kurie nori sugriauti Rusijos valstybingumą, pasiekti, kaip sakoma, strateginį Rusijos pralaimėjimą mūšio lauke... Jie juk apie tai viešai kalba ir rašo dešimtmečius. Jie tiesiog atvirai apie tai kalba: padalinkite (Rusiją – UNIAN) į penkias dalis“, – sakė Putinas.

Tuo pat metu Putinas gyrėsi, kad karo sąlygomis Rusijos ekonomika auga, o Ukraina „jau visiškai sunaikinta, ten nieko nebeliko“.

Komentuodamas gruodžio 30 d. Belgorodo įvykius, Rusijos diktatorius šį incidentą pavadino „teroristine ataka“.

„Tai, kas atsitiko Belgorodo mieste, žinoma, yra teroristinis aktas. Kadangi, prisidengus dviem raketomis, jie šaudė iš daugkartinių raketų sistemų ir MLRS. (...) Tiesiog tikslinga ataka prieš civilius gyventojus“, – atsakė Putinas į klausimą, kurį uždavė vienas iš „sužeistų karių“.

 

Kartu V. Putinas tvirtina, kad Rusija neva neketina smogti civiliams Ukrainos gyventojams, o smogs išskirtinai kariniams taikiniams.

„Žinoma, mes galime smogti į aikštes Kyjive ar bet kuriame kitame mieste, aš suprantu, mano viduje viskas verda, bet ką, reikia smogti civiliams? Ne, mes taikome į karinius taikinius, tai ir toliau darysime“, – sakė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(58)
(-56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: