Nepaprasta! Sėdėjo surištomis rankomis. Ukrainos kariai dronu išgelbėjo ukrainietį belaisvį (Video)  ()

Kovotojai teigia gavę nurodymą padėti „kaimynams“ iš kitos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigados atremti puolimą. Buvo nuspręsta sunaikinti priešą ir išgelbėti belasivį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai išgelbėjo į okupantų nelaisvę patekusį kovos brolį. Tam jie panaudojo droną. Tai pranešė Oro desantininkų kariuomenės spaudos tarnyba.

Pasak desantininkų, 95-osios oro desantininkų brigados dronų pilotai stebėjo rusų pozicijas iš drono, ypač priešo kontroliuojąmą teritoriją. Ukrainos gynėjai pašalino daugybę įsibrovėlių, o kai visi rusai buvo sunaikinti, pastebėjo apkase sėdintį Ukrainos karį surištomis rankomis.

Kovotojai teigia gavę įsakymą padėti „kaimynams“ atremti šturmą. Buvo priimtas sprendimas sunaikinti priešą ir bet kokiu būdu išgelbėti belaisvį.

„Mūsų drono operatorius šaukiniu Kevinas pradėjo traukti to belaisvio dėmesį mirksinčiomis drono lemputėmis. Vaikinas ant žemės suprato, kad tai saviškių dronas ir pradėjo sekti mūsų droną“, – sako nepilotuojamų sistemų grupės „Sheriff“ vadas.

Kareivis pakėlė galvą ir paklausė, kuria kryptimi eiti – kariai rodė kryptį. Jis sekė droną, o tuo metu oro žvalgai pastebėjo išgyvenusį okupantą, kuris pastebėjo ukrainiečio karo belaisvio judėjimą.

 

„Kai vedėme brolį, sutikome dar vieną išlikusį „orką“, rusas nepamatė mūsų „paukštelio“, ant kurio dar buvo viena granata, ėmė mojuoti rankomis ukrainiečiui kariui, sakydamas: „grįžk“. Tada Kevinas metė į okupantą granatą, o paskui toliau lydėjo bendražygį į savo dalinį“.

Kovotojas buvo nuvežtas į saugią vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(284)
(5)
(279)

Komentarai ()