„Gerasimovas ruošiasi atidaryti antrąjį frontą.“ Skelbiamas rimtas pavojus. Kas nutiko  ()

Solovėjus perspėja dėl naujos Rusijos agresijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius gali nuspręsti žengti desperatišką žingsnį ir visiškai nutraukti Vakarų paramą Ukrainai. Kalbama apie agresiją prieš vieną iš NATO šalių.

Tai interviu žurnalistei Julijai Latyninai sakė Rusijos politologas Valerijus Solovėjus.

Solovėjus patikino, kad Rusijos generalinio štabo vadovas Valerijus Gerasimovas užsiėmęs plano, kaip atidaryti „antrąjį frontą“, rengimu. Pasak jo, naujosios agresijos priemonėmis Kremlius tikisi užbaigti užsitęsusį karą su Ukraina savo sąlygomis.

„Tai nėra iš anksto nuspręsta, tačiau pasirengimas jau vyksta. Ir jeigu jis (antrasis frontas – red.) atsidarys, strateginis kontekstas aplink Ukrainą pasikeis: Vakarams Ukraina visiškai nerūpės. Tada Rusija galės gauti tai, ko nori. Tiesa, ji nori gauti ne tiek daug, kiek Putinas norėjo prieš „operacijos“ pradžią“, - sakė Rusijos politologas.

Jis patikslino, kad Rusijos agresijos auka turėtų tapti viena iš Baltijos šalių.

„Jis rengia hibridinę operaciją. Tai nebus pilna prasme karinė operacija, niekaip neprimenanti „operacijos“ prieš Ukrainą. Tai hibridinė operacija su labai didele sėkmės galimybe... Ji bus įgyvendinta ne dabar, ne artimiausiais mėnesiais. Tačiau Rusijos strategų požiūriu, Rusija turi pakankamai išteklių, drąsos ir, svarbiausia, Vakarai pademonstravo savo silpnumą. Kremlius nori šantažuoti Vakarus iš jėgos pozicijos“, - pranešė Solovėjus.

 

Jis taip pat patikslino, kad šie planai gali būti neįgyvendinti dėl daugelio aplinkybių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(46)
(-42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: