„To nėra patyrusi jokia kita pasaulio valstybė!“ Kas nutiko Ukrainoje (Video)  ()

Skrydžio trajektorijos buvo apskaičiuotos taip, kad būtų padaryta kuo daugiau žalos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sausio 2 d., pasibaigus 678-ajai karo dienai, tradiciškai kreipėsi į tautą, apibendrindamas sunkią dieną.

Pasak Ukrainos lyderio, jis kalbėjosi su JK ministru pirmininku Rishi Sunaku, kuris buvo informuotas apie didžiulio Rusijos Federacijos atakos, paleidusios beveik 100 įvairaus tipo raketų visoje šalyje, pasekmes. Jis pabrėžė, kad skrydžio trajektorijos buvo apskaičiuotos taip, kad būtų padaryta kuo daugiau žalos.

„Tai visiškai tyčinis teroras. Ir tik per pastarąsias kelias dienas, nuo gruodžio 29 d. iki šiandien, Rusijos Federacija jau panaudojo beveik 300 raketų ir daugiau nei 200 dronų-kamikadzių prieš Ukrainą. Jokia kita valstybė niekada nepatyrė tokių išpuolių. Vien šiandien buvo numušta 10 „Kinžalų“, – sakė jis.

Pasak prezidento, Ukraina, saugodama dangų, nori akcentuoti, kad demokratijos yra pajėgios apsaugoti gyvybes nuo bet kokio teroro. Jis perspėjo, kad, jei tai nebus padaryta dabar Ukrainoje, Rusijos teroras išplis visoje Europoje ir pasaulyje. Zelenskis padėkojo Britanijai už pagalbą oro gynybos srityje.

„Po rytinių ir dieninių smūgių gelbėjimo darbai tebevyksta. Gelbėtojų komandos dirbs visą parą. Visiems sužeistiesiems – tai yra 130 žmonių – reikiama pagalba teikiama ir bus suteikta: Charkivui ir regione, Kyjive ir Zaporižios regione – visiems nukentėjusiems miestams ir rajonams“, – pridūrė jis.

Zelenskis pabrėžė, kad vakaro duomenimis nuo šio didžiulio smūgio mirė penki žmonės. Prezidentas pareiškė užuojautą visiems, netekusiems artimųjų ir draugų.

 

„Amžinas atminimas visoms Rusijos teroro aukoms! Ir didžiausias mūsų dėkingumas – padėka iš Ukrainos – visiems, kurie kovoja ir dirba, kad išvytų priešą iš mūsų žemės ir priverstų Rusiją užbaigti šį karą. Ir prašau, ypač šiomis dienomis, neignoruoti oro antskrydžio pavojaus signalų. Šie nežmonės nori sukelti skausmą Ukrainai. Rūpinkimės savimi“, - pasakė prezidentas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: