Jau artimiausiomis dienomis. Rusai planuoja kažką baisaus (Video)  (1)

Tačiau Ukrainos kariuomenė yra pasirengusi bet kokiems įvykiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivka fronto linijoje išlieka karšta vieta. Greičiausiai įsibrovėliai persigrupuoja ir planuoja ką nors padaryti artimiausiomis dienomis. Pastarosiomis dienomis okupantai beveik nenaudoja technikos.

Avdijivkos miesto karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas apie tai sakė „24 kanalui“ ir pažymėjo, kad rusai tikriausiai traukia pajėgas. Jis pridūrė, kad dažniausiai priešas stengiasi veržtis į priekį mažomis grupėmis ir beveik niekada nevykdo rimtų puolimų.

„Yra nuomonių, kad jie greičiausiai persigrupuoja, kažką sugriežtina. Tikriausiai artimiausiomis dienomis vėl kažką išjudins“, – sakė V. Barabašas.

Šiuo metu orai užpuolikams neleidžia naudotis technologijomis. Todėl jie tikriausiai laukia geresnių oro sąlygų. Tuo tarpu Ukrainos kariuomenė ruošiasi gynybai, kad ir ką priešas sugalvotų.

Net jei fronto linijoje nėra Rusijos veiklos, jie vis tiek laiko ukrainiečius nežinioje, apšaudydami artilerija.

 

Jei kalbėtume apie aviacijos bombardavimus, minosvaidžių ir tankų apšaudymą, tai šiuo metu – mažiau nei 40 – 45.

„Pastarąją savaitę jų tikrai nebuvo. Oro bombų antskrydžiai – sausio 1 d. numetė 12 bombų. Daugiau atskriejo kažkur naktį“, – sakė Avdijivkos miesto karinės administracijos vadovas.

Komunaliniai darbuotojai ir toliau dirba Avdijivkoje. Gydytojai taip pat lieka vietoje, nepaisant to, kad rusai beveik kasdien apšaudo ligoninę. Sausio 2-osios rytą okupantai vėl užpuolė gydymo įstaigą.

 

Per sausio 1 d. dėl priešo apšaudymo buvo sužeistos 2 moterys. Vieno iš jų būklė kritinė.

Vitalijaus Barabašo teigimu, kai kurie Ukrainos vadai sako, kad trečioji priešo atakų banga jau baigėsi. O kiti įsitikinę, kad rusai jų dar nesustabdė, nes apšaudymo nesumažėjo.

„Tarp bangų matėme tam tikrą ramybę tiek mieste, tiek pozicijose. Dabar, kalbant apie šturmo operacijas, jų yra mažiau, bet artilerijos šūvių ne ką mažiau. Atvirkščiai – tik daugiau“, – pažymėjo Avdijivkos miesto karinės administracijos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(10)
(-7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: