Netikėti įvykiai. Amerika grįžta. Husiai bus nubausti (Video)  ()

„Husiai prisiims pasekmes, jei ir toliau kels grėsmę gyvybei, pasaulinei ekonomikai ir laisvai prekybai...“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trylika vyriausybių paskelbė bendrą pareiškimą, žadantį sunkias pasekmes husiams, jei jie ir toliau kels grėsmę tarptautinei laivybai. Atrodo, kad Vašingtonas sumanė šį pareiškimą, kad vėliau niekas negalėtų apkaltinti JAV staiga ir vienašališkai panaudojus jėgą prieš beteisius žmones. Neabejotina, kad toks žingsnis bus, rašo „Times of Israel“.

Be JAV, įspėjimo autoriai buvo Australija, Bahreinas, Belgija, Kanada, Danija, Vokietija, Italija, Japonija, Nyderlandai, Naujoji Zelandija, Singapūras ir Jungtinė Karalystė. Anksčiau, gruodžio 19 d., 44 šalys – Europos Sąjungos, NATO narės ir nemažai jų partnerių – pasmerkė husių veiksmus.  Atėjo laikas kovoti.

Jungtinių Valstijų bandymas atsiriboti nuo artimo kišimosi į pasaulio ir Artimųjų Rytų reikalus lėmė kontrolės praradimą ir nenuspėjamumo bei nesaugumo zonų atsiradimą.

Šiame dokumente daugiausia dėmesio skiriama atsakomiesiems veiksmams: „Šie išpuoliai kelia grėsmę nekaltų žmonių gyvybėms visame pasaulyje ir yra rimta tarptautinė problema, reikalaujanti kolektyvinių veiksmų“.

 

Išvardintos ekonominės ir humanitarinės priežastys yra aiškios: „Beveik 15 procentų pasaulinės jūrų prekybos vyksta per Raudonąją jūrą, įskaitant 8 procentus pasaulinės prekybos grūdais, 12 procentų naftos jūroje ir 8 procentus pasaulinės suskystintųjų gamtinių dujų prekybos. Tarptautinės laivybos kompanijos ir toliau nukreipia savo laivus aplink Gerosios Vilties kyšulį, patirdamos didelių išlaidų ir savaičių vėlavimą pristatant prekes ir galiausiai kyla pavojus svarbiausios maisto, degalų ir humanitarinės pagalbos judėjimui visame pasaulyje.

 

Pareiškime raginama nedelsiant nutraukti neteisėtus išpuolius ir paleisti užgrobtus laivus bei įgulas: „Husiai prisiims pasekmes, jei ir toliau kels grėsmę gyvybei, pasaulinei ekonomikai ir laisvai prekybai...“

Atėjo laikas Jungtinėms Valstijoms praktiškai grįžti prie pirmaujančių pasaulinių pajėgų vaidmens ir atkurti tvarką ten, kur jų nebuvimas buvo labai jaučiamas.

Amerika sugrįžo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()