„Ten negalioja nei Rusijos konstitucija, nei kiti Rusijos įstatymai“  ()

Ramzanas Kadyrovas leido vykdyti „kraujo kerštą“ regione.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ramzanas Kadyrovas leido vykdyti „kraujo kerštą“ regione. Čečėnija ilgą laiką buvo atskira valstybė Rusijos teritorijoje.

Buvęs SSRS Užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas Sergejus Žirnovas apie tai sakė „24 kanalui“ ir pažymėjo, kad formaliai Čečėnija yra islamo kalifatas, kurį valdo vienintelis Ramzanas Kadyrovas. Ten negalioja nei Rusijos konstitucija, nei kiti Rusijos įstatymai.

Kokie Rusijos ir Čečėnijos santykiai

Kaip pažymėjo Žirnovas, Čečėnija iš Rusijos kasmet gauna nuo 1 iki 5 milijardų dolerių. Kartu Kadyrovas gali daryti bet ką ne tik savo regione. Tai aiškiai iliustruoja istorija su rusu, kuris sudegino Koraną. „Kadyroviečiai“ jį paėmė, o Kadyrovo sūnus jį sumušė tardymo izoliatoriuje. Už tai gavo įvairių apdovanojimų.

Panaši istorija nutiko kiek anksčiau, kai vienas iš Čečėnijos „teismo“ atstovų stojo prieš Kadyrovą. Jo sūnūs išvyko į užsienį, o žmona persikėlė į kitą regioną. Kadyrovo vyrai surado žmoną ir pasodino į kalėjimą. Rusija į tai niekaip nereagavo.

 

„Po tėvo mirties Kadyrovas nuvyko į Kremlių, kad gautų leidimą savo „valdymui“. Dabar situacija kitokia. Putinas iš Kadyrovo gavo leidimą „valdymui“. Kadyrovas nuolat provokuoja teisinę ir nusikalstamą Rusijos struktūrą. Ji į tai visai neatsako. Putinas tapo Kadyrovo pavaldiniu“, – sakė Žirnovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: