Ukraina skambina pavojaus varpais! Supermasyvios balistinės raketos jau gali būti pakeliui į Rusiją  ()

Naujos balistinės raketos Rusijai. Tai ginklai iš Irano ir Šiaurės Korėjos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina skambina pavojaus varpais! Supermasyvios balistinės raketos jau gali būti pakeliui į Rusiją.

Rusija turi ribotus balistinių raketų gamybos pajėgumus, o atsargos beveik išnaudotos. Nepaisant to, grėsmė Ukrainai nesibaigė – be savo produkcijos, Maskva gali tikėtis ir užsienio tiekimo.

Kokių raketų ji gali gauti iš Irano ir Šiaurės Korėjos?

Remiantis JAV gauta ir paviešinta informacija, Rusija padarė pažangą derybose su šalimis, galinčiomis jai parūpinti ne tik artilerijos amuniciją, paprastus ginklus ar pigius ir masinės gamybos dronus, bet ir raketines sistemas, kurių atstumas yra šimtai kilometrų. Tiekėjai bus Iranas ir Šiaurės Korėja.

Pasak amerikiečių, sandoris dar nebaigtas, tačiau nuo 2022 metų rudens vedamos derybos leido susitarti visais prieštaringai vertinamais klausimais. Dėl to Irano raketų pristatymai teoriškai galėtų įvykti šį pavasarį.

Balistinės raketos iš Irano Rusijai

Tai apima: kietojo kuro raketos „Fateh-110“, galinčios nešti 500 kg sveriančią kovinę galvutę į 300 km atstumą. Svarbi šio ginklo savybė – gaunamas nuolat tobulinant – didelis tikslumas, kur CEP (Circular Error Probable – raketų tikslumo matas) yra 10 m. Pirmųjų raketos versijų atveju CEP buvo net 600 m.

Antroji raketa, kurią gali pristatyti Iranas, yra raketa „Zolfaghar“, pagrįsta raketa „Fateh-110“, kuri pradėta naudoti 2017 m. Raketa yra ilgesnė nei 10 metrų, sveria daugiau nei 4 tonas, 590 kg sveriančią kovinę galvutę gali nešti į 700 km atstumą.

 

Svarbi raketos savybė – skrydžio metu nuo kūno atsiskirianti kovinė galvutė, todėl tai padidina taikinių skaičių ir apsunkina antibalistinių sistemų atsakomąsias priemones.

Balistinės raketos iš Šiaurės Korėjos Rusijai

Šiaurės Korėjos atveju bendradarbiavimas su Rusija dar glaudesnis – be artilerijos amunicijos, minų ir nevaldomų raketų, Rusija, anot JAV, turėjo gauti ir kelias dešimtis trumpojo nuotolio balistinių raketų.

Tarp galimų raketų tipų yra KN-18, KN-23, KN-24 ir KN-25 šeimos raketos, kurių nuotolis yra nuo 380 iki 690 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(21)
(-16)

Komentarai ()