[ŽT] „Daugiau jie nebegali.“ Rusija turi rimtų problemų. Kas nutiko Su-34 naikintuvams  ()

„Gamyba užtrunka ilgai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors ir nedideliais kiekiais, bet rusai ir toliau gamina naikintuvus Su-34. Nedaug, nes to padaryti nebegali dėl tam skirtų tarptautinių sankcijų. Apie tai televizijos eteryje kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.

Štai kodėl net vieno tokio lėktuvo sunaikinimas yra labai rimtas smūgis Rusijos okupantams. Būtent su Su-34/35, kurie yra moderniausi Rusijos kariuomenės lėktuvai, pagalba rusai paleidžia valdomas bombas ir X-59 raketas.

Gamyba užtrunka ilgai, nes taikomos sankcijos. Reikia importuojamų komponentų. Pernai buvo pagaminta dviejų ar trijų Su-34 partija“, – pažymėjo Ihnatas ir pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tikisi numušti daugiau šių lėktuvų nei per metus pagamina Rusija.

 

Prisiminkime, kad gruodžio pabaigoje pietų kryptimi Ukrainos kariškiai vienu metu numušė tris Su-34. Sausį vienas toks lėktuvas buvo padegtas Čeliabinsko aerodrome.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(1)
(162)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: