Kažkas vyksta. Baltijos jūroje pastebėtas paslaptingas slopinimas  ()

Dėl šių neramumų kaltinama Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TV24 laidoje „Dabartinis karas Ukrainoje“ Latvijos majoro ir Nacionalinės gvardijos štabo karininko Jānio Slaidinšo buvo paprašyta pakomentuoti žinią, kad praėjusių metų pabaigoje Baltijos jūros regione buvo pastebėti GPS signalo sutrikimai, trukdantys oro ir jūrų eismo susisiekimui. Dėl šių neramumų kaltinama Rusija.

„Rusai Baltijos jūros laivyne taip pat turi vadinamųjų žvalgybinių laivų arba mokslinių tyrimų laivų. Juose, žinoma, yra elektroninės kovos įranga. Ir vienas iš jų gali būti ta, kuri slopina GPS signalą“, – žiniasklaidoje pasklidusią žinią komentavo Slaidinšas.

Pažymėtina, kad Latvijos nacionalinės ginkluotosios pajėgos apie tokius neramumus informacijos neturėjo.

Praėjusių metų pabaigoje Baltijos jūros regione buvo pastebėti GPS signalo sutrikimai, trukdantys oro ir jūrų eismo susisiekimui, dėl šių trikdžių kaltinama Rusija.

 

Gruodžio pabaigoje, tarp Kalėdų ir Naujųjų metų, GPS signalo sekimo svetainė „Gpsjam.org“ Baltijos jūros apylinkėse pastebėjo GPS gedimą. Signalo trikdžiai pastebėti Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Švedijoje ir Rusijoje, praneša Estijos visuomeninis transliuotojas ERR.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()