[ŽT] Zacharova „grūmoja dujine kuoka“. Nepatiko Italijos idėja  ()

Zacharova atsakė į Italijos užsienio reikalų ministro pasiūlymą sukurti vieningą Europos kariuomenę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-08 [ŽT] Zacharova „grūmoja dujine kuoka“. Nepatiko Italijos idėja  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministerijos spaudos atstovę Mariją Zacharovą vėl ištiko isterijos priepuolis. Šį kartą skandalingajai Rusijos pareigūnei nepatiko Italijos idėja sukurti bendrą Europos kariuomenę, kuri sustabdytų bandymus konfliktuoti bloko teritorijoje.

Pirmiausia Zacharova prisiminė „pabėgėlius ir migrantus“, kuriuos pati Rusija sąmoningai „meta“ prie Europos sienų, o paskui – visai netikėtai – priminė Europos Sąjungai apie rusiškas dujas.

„Taip, visai pamiršau. Prieš formuojant vieningą kariuomenę, būtų gerai suprasti, kokį kurą ji naudos važiuodama ir skrisdama. Kad neatsitikų taip, kad Amerikos prezidentas atvyks į Briuselį ir pasakys, kad pakels degalų kainas, jei ES kariuomenė nepuls tų, į kuriuos jis nurodys“, – pareiškė Zacharova.

Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajani pasisakė už vieningos Europos kariuomenės sukūrimą. Atitinkamas pareiškimas pasirodė vis dažnėjančių prognozių apie tiesioginį susidūrimą tarp ES šalių ir Rusijos, jei Ukraina pralaimės, fone.

 

„Jei norime būti taikdariais pasaulyje, mums reikia Europos ginkluotųjų pajėgų. Ir tai yra esminė prielaida, kad galėtume vykdyti veiksmingą Europos užsienio politiką“, – sakė jis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(4)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: