„Sausio 15 d. bus didžiulis puolimas.“ Drebinanti žinia. Ka skelbia „The Telegraph“  ()

„Mes aiškiai suprantame, kad priešas galbūt neatsisakė planų užimti Charkivą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olegas Sinegubovas, komentuodamas „The Telegraph“ straipsnį apie naują plataus masto Rusijos okupantų puolimą, pabrėžė, kad priešas šia kryptimi puolimo operacijas vykdo bangomis, skelbia leidinys „Objektiv“.

„The Telegraph“  paskelbė straipsnį, kad „sausio 15 d. bus didžiulis Rusijos puolimas.“ 

Regiono vadovui uždavė klausimą, ar naujausios raketų atakos Charkivui ir regionui gali būti vertinamos kaip Kremliaus pasiruošimas naujam puolimui.

„Iš tiesų, priešas tam tikrą laiką nenaudojo pakankamai rimtų „Iskander“ tipo raketų. Jis naudojo daugiau šahedus, ir tokia situacija buvo stebima visoje mūsų valstybės teritorijoje“, – atsakė jis.

Kartu Sinegubovas nepatvirtino „The Telegraph“ pateiktos informacijos, pažymėdamas, kad pasienyje ar fronto linijoje priešo kariuomenės susitelkimo dar nėra.

„Priešas šia kryptimi puolimo operacijas vykdo bangomis. Dabar Rusijos ginkluotosios pajėgos prarado dalį karinių junginių ir joms reikia atsigauti. Nieko nepaprasto ar neplanuoto šia kryptimi nefiksuojame.

Bohoduchivo ir Volčansko kryptimis priešo kariuomenės susitelkimo nėra, padėtis nesikeičia visoje teritorijoje prie valstybės sienos“, – pridūrė jis.

 

Sinegubovo teigimu, priešo puolimo atakos Charkivo srityje tęsiasi, tačiau jų intensyvumas gerokai sumažėjo, palyginti su savaitės pradžia ar praėjusia savaite. Tačiau pareigūnas neatmetė, kad priešo atakų intensyvumo sumažėjimą galėjo lemti oro sąlygos.

„Vis tiek situaciją stebime, o mūsų kariuomenė imasi visų reikiamų priemonių, kad būtų pasiruošusi bet kokiai įvykių raidai.

Mes aiškiai suprantame, kad priešas galbūt neatsisakė planų užimti Charkivą“, – pridūrė Sinegubovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(23)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: