Rusijos gynyba braška per siūles. Yra nenuginčijamas požymis  (0)

Karo ekspertas teigia, kad okupantai turi reikšmingų problemų, susijusių su technikos apsauga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos elektroninės karybos sistema „Volnorez“, skirta apsaugoti šarvuočius nuo nedidelių dronų, praktiškai neveikia. Daugybė dronų-kamikadzių atakų vaizdo įrašų, kuriuos matėte, tai įrodo. Rusijos propaganda nuo 2023 m. labai giria „Volnorez“ sistemą, bet ukrainiečių dronų pilotai apie šią sistemą net negalvoja - jiems ji net nėra problema.

„Volnorez“ gamintojas ant kiekvieno šarvuočio rekomenduoja montuoti daugiau nei vieną įrenginį. Keturių „Volnorez“ įrengimas laikomas efektyviausia apsauga nuo dronų atakų. Tačiau jei kiekvieną tanką, pėstininkų transporterį ir kovos mašiną saugos keturi „Volnorez“, rusai nespės jų gaminti.

Drono atakos prieš tanką pavyzdys:

Toks dronas kainuoja vos kelis šimtus dolerių. Tankas - kelis milijonus.

 

Karo apžvalgininkas Kovalenko teigia, kad „Volnorez“ ir šarvuočių istorija jam primena raketinį kreiserį „Moskva“ ir S-300F sistemas, kurios turėjo apsaugoti laivą. „Oro gynybos kompleksas S-300F, kuris turėjo apsaugoti jį ir visą Juodosios jūros laivyną nuo priešlaivinių raketų, neapsaugojo „Moskva“ nuo dviejų R-360“, – pabrėžė Kovalenko, pavadindamas „Volnorez“ tik „dar vienu produktu iš juokingo šlamšto sąrašo“.

Ekspertas taip pat priminė, kad 2023 metų gruodžio viduryje Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Ukrainos dronai atakuoja rusų T-72B3 ir T-80BVM tankus, apginkluotus elektroninės karybos sistemomis.

 

Tokios elektroninės karybos sistemos kaip „Volnorez“, paprastai sakant, skleidžia trikdžius. Dronai ir kai kurios raketos pasikliauja radijo komunikacija. Dronui dažniausiai svarbu išlaikyti ryšį su pilotu. Kai to ryšio nėra, dronas pasimeta - krenta iš dangaus arba grįžta į vietą, iš kurios pakilo. Kai kurios elektroninės karybos sistemos tiesiog išjungia elektroniką - priverčia dronus kristi iš dangaus. Akivaizdu, kad rusai norėtų apginti savo šarvuotą techniką nuo ją terorizuojančių dronų, bet priešnuodis dar nerastas. Net jei dronas trumpam praranda regėjimą, jis vis tiek gali pataikyti į šarvuotį - kiek tokių vaizdo įrašų jau matėte?

(104)
(5)
(99)

Komentarai (0)