Pasaulis atsidūrė ant III pasaulinio karo slenksčio. Griūna tvarka. Rusija subūrė galingą koaliciją  (52)

Su Kinijos Liaudies Respublikos ir Rusijos Federacijos pagalba ta pati KLDR gali įžiebti konfliktą su Pietų Korėja, o Iranas jau remia Palestiną ginklu. Tai gali neigiamai paveikti karinės pagalbos teikimą Ukrainai, pažymi politokos ekspertas Tarasas Zahorodnijus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvykiai pasaulyje klostosi taip, kad pasaulis atsidūrė ant Trečiojo pasaulinio karo slenksčio. Kinija, Iranas, KLDR, Sirija ir Rusijos Federacija sukūrė galingą autoritarinių šalių koaliciją, galinčią priešintis Vakarų valstybėms ekonomikos, ginkluotės ir karių skaičiaus prasme. Pasauliniai karai visada prasidėdavo dėl dviejų galingų šalių blokų – Pirmojo ir Antrojo – konfrontacijos. Apie tai interviu „Focus“ pasakojo politikos ekspertas Tarasas Zahorodnijus.

Anot jo, po JAV pasitraukimo iš Afganistano pasaulis pamatė „pasaulio policininkės“ silpnumą, o JAV priešininkai įsidrąsino. Tai ypač pasakytina apie Kiniją, kuri dabar visame pasaulyje stengiasi sukurti daugybę konfliktų zonų, kad JAV veržtųsi nuo vienos „liepsnos“ prie kitos ir išsekintų save.

„Kinija palaiko ir Rusijos Federaciją, neleisdama jai pralaimėti, ir Šiaurės Korėją, kuri tiekia raketas Rusijos Federacijai“, – pažymi ekspertas.

„Jau „liepsnoja“ Izraelyje, kur Iranas remia Palestiną, o prie Taivano pamažu kaista“, – pažymi Zahorodnijus. Tačiau Taivanas bus paskutinis, nes Kinija turi visiškai pasiruošti konfrontacijai su JAV, uždarydama nuo savęs visą aukštųjų technologijų procesą ir kiek įmanoma sumažindama išteklių pirkimą iš Vakarų jūra, nes tai yra JAV laivynas yra dominuojantis vandenynuose, kuris gali užblokuoti Kiniją.

 

Dar vienas konfliktas toje pačioje Pietų Korėjoje gali turėti neigiamos įtakos ginklų tiekimui Ukrainai. JAV, kaip sąjungininkė, bus priversta paremti šią šalį.

Tačiau ne viskas taip blogai, pažymi ekspertas, nes tos pačios Europos šalys ir toliau teiks karinę pagalbą Ukrainai, o dabar Ukrainai svarbiausia gauti naikintuvus, kad šalis turėtų paritetą su okupantais oro erdvėje.

JAV tiesiog nori, kad Europa labiau padėtų Ukrainai, ir tai yra visiškai logiškas noras, pažymi ekspertas. Be to, JAV vis labiau stumia Ukrainą taip, kad be pagalbos ji turėtų kuo greičiau pradėti plėtoti savo Ukrainos karinę pramonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(16)
(60)

Komentarai (52)