Prancūzai „jiems parodė vidurinį pirštą.“ Rusams ateina labai prastos žinios. Kas vyksta (Video)  ()

Raketos SCALP-EG gali pataikyti į taikinius iki 500 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis dienraščio „Le Figaro“ informacija, Prancūzija pasiruošusi Ukrainai padovanoti dar vieną sparnuotųjų raketų SCALP-EG partiją. Primename šio ginklo ypatybes, dėl kurių jis gali sunaikinti rusus.

Prancūzija yra viena iš dviejų Europos šalių (kartu su Didžiąja Britanija), atvirai remiančių Ukrainą tolimojo nuotolio sparnuotosiomis raketomis. Deklaraciją dėl šių ginklų perdavimo Ukrainai per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje paskelbė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Iki šiol Kyjivas gavo 50 tokio tipo raketų. „Le Figaro“ žurnalistų teigimu, kita partija gali būti didesnė – joje bus net 85 SCALP-EG vienetai. Šis Prancūzijos valdžios sprendimas atitinka ankstesnius pranešimus apie didėjančią pagalbą kovojant su Rusijos agresoriumi.

„Storm Shadow“ raketos (tiekiamos JK) ir SCALP-EG yra neįkainojama parama Ukrainai. Jos naudojamos atakuoti pagrindinius Rusijos objektus ir sistemas, net tuos, kurie yra už šimtų kilometrų nuo fronto linijos. Su jų pagalba buvo sunaikintas Čongaro tiltas ir laivų statykla Sevastopolyje. Be didelės griaunamosios galios, šis ginklas yra giriamas dėl labai didelio efektyvumo ir aplenkia net naujausias rusiškas priešlėktuvines sistemas „Pantsir-S1“.

 

„Raketos nustebino okupantus ir tapo rimtu pastiprinimu mūsų kariams. Ukrainos kovotojai šias raketas naudoja efektyviai, darydami didžiausius nuostolius priešui“, – praėjusių metų pabaigoje sakė Ukrainos gynybos ministerijos atstovai.

Europos ginklų kompanijos MBDA gaminamos raketos SCALP-EG gali pataikyti į taikinius iki 500 km atstumu. Tačiau kai kurių variantų, skirtų eksportui, realus atstumas yra apytiksliai 300 km. Kiekviena tokio tipo raketa yra ilgesnė nei 5 m ir sveria maždaug 1,3 tonos, iš kurių apie 450 kg sudaro BROACH (Bomb Royal Ordnance Augmented Charge) kovinė galvutė. Čia naudojama pažangi navigacijos sistema (inercinė ir palydovinė). Maksimalus raketos SCALP-EG greitis yra maždaug 0,9 Macho (virš 1000 km/h).

SCALP-EG sparnuotosios raketos gabenamos orlaiviais. Ukrainiečiai tam pritaikė savo fronto linijos bombonešius Su-24M.

 

Kyjivas tikisi ne tik tolesnio tiekimo iš Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos, bet ir Vokietijos, turinčios panašių „Taurus“ raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(3)
(125)

Komentarai ()