Kaip pateisinti užsitęsusią invaziją Ukrainoje. Kremlius „imasi sunkiosios artilerijos“. Kas vyksta  ()

Kremlius naudojasi vadinamojo „Didžiojo Tėvynės karo“ mitais, siekdamas pateisinti invaziją į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karo studijų institutas (ISW) teigia, kad Kremliaus bandymas išnaudoti mitus apie vadinamąjį „Didžiąjį Tėvynės karą“ (Antrąjį pasaulinį karą) tik ruošia rusus ilgam karui. Tai, beje, prieštarauja dabartiniam mobilizacijos lygiui ir Putino bandymai įtikinti rusus, kad karas neturės ilgalaikių vidinių pasekmių.

Rusijos Valstybės Dūmos Gynybos komiteto pirmininkas Andrejus Kartapolovas naujame interviu sakė, kad net „pergalingais 1944–1945 metais“ sovietų kariuomenė susidūrė su sunkumais. Politikas taip pat bandė išplėsti klaidingą analogiją tarp Sovietų Sąjungos kovos su nacistine Vokietija ir Rusijos invazijos į Ukrainą, teigdamas, kad Rusija dabar, vaizdžiai tariant, yra kažkur 1943 m. gruodžio mėnesį. Tai yra, prieš pat didelį proveržį.

Ta analogija, aišku, nėra prasminga, ypač turint omenyje, kad Rusijos kariai pastaraisiais mėnesiais beveik nepajudėjo. Rusijoje Didžiojo Tėvynės karo“ mitas yra labai stipriai įdiegtas į visuomenės sąmonę. Tačiau paklaustas, ar Rusijos karas Ukrainoje baigsis panašiai kaip Antrasis pasaulinis karas, Kartapolovas buvo priverstas pripažinti, kad tiesioginiai palyginimai netinka. Tiesa, jis sakė, kad rusai tęs karą Ukrainoje, kol neiškels „vėliavos virš Reichstago“.

 

ISW analitikai pastebėjo, kad nuolatinės Kremliaus užuominos apie Antrąjį pasaulinį karą iš dalies yra skirtos sukurti įspūdį, kad šiandieninė Rusija gali nušluoti savo priešus pasikliaudama vien didžiuliu karių skaičiumi.

(8)
(64)
(-56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: