Laukai nusėti kūnais. Rusiška „buldozerio“ taktika  ()

Rusai sutelkė apie 100 000 karių smogiamąjį kumštį, kurio visiškai negaili.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšis dėl Bachmuto tęsiasi. Rusai toliau kaupia personalą ir didina apšaudymų skaičių, ypač naudoja artileriją, minosvaidžius ir bepiločius lėktuvus.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo Nacionalinės gvardijos majoras, 4-osios brigados „Rubež“ artilerijos štabo viršininkas Denisas Nagornyj, pažymėjęs, kad rusai Bachmuto kryptimi sutelkė apie 100 000 karių smogiamąjį kumštį.

Šiuo metu okupantai vykdo puolimus Kliščijivkos, Ivanivkos, Bogdanivkos, Veselės ir Spornės kryptimi. Okupantai naudoja vadinamąją buldozerio taktiką. Rusai stengiasi sutelkti artilerijos ugnį labiau į miestus, o ne į sodybas ar laukus.

Kliščijivkos aukštumų ir Bogdanivkos kryptimi rusai stengiasi sukaupti kuo daugiau teritorijos po fronto linija, kad galėtų surengti puolimą, naudodami mažų ir vidutinių grupių taktiką.

„Mažosios grupės – tai tos, kurios puola mažiau ginkluotas vidutines grupes, kurioms priklauso nuteistieji ir mobilizuoti vyrai. Vidutinėms šturmo grupėms priklauso „Štorm-Z“ grupės nariai“, – sakė Nagornyj.

„Iš pradžių jie bando mesti mėsą, o jei tai nepadeda, pasitelkia labiau apmokytus kovotojus. Rusai labai saugo įrangą. Šiandien buvo kelios atakos, išvažiavo 2-3 BMP, bet jie nenusigavo net 3 kilometrų iki mūšio linijos. Už 500 metrų nukrito sviedinys, jie apsisuko ir nuvažiavo atgal, palikdami pėstininkus“, – pastebėjo 4-osios brigados „Rubež“ artilerijos štabo viršininkas.

 

Taip pat rusai negaili personalo. Yra daug sužeistųjų, kurie lieka mūšio lauke ir ten miršta.

„Jie visiškai nevertina žmonių. Yra vietų, kur laukai nusėti rusų kūnais. Tai primena vadinamąjį Verdeno mišką. Niekas neišveža priešo kūnų“, – pridūrė Nagornyj.

Jo teigimu, naujos puolimo grupės, kurios ir toliau kaupiasi tam tikromis kryptimis, tiesiog peržengia kūnus ir bando kur nors įsikasti bei patekti po fronto linija, tačiau ukrainiečių kovotojai jas sunaikina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(2)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: