Rusija įkalinimo įstaigose specialiai išjungia šildymą. Kodėl taip daroma  ()

Projekto „Sėdinti Rusija“ įkūrėjos Olgos Romanovos teigimu, Rusijos kalėjimuose vis dažniau verbuojamos kalinės moterys. Anot jos, šiuo metu Ukrainoje kariauja apie 1000 rusų moterų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo aplinka nusprendė panaudoti didelius šalčius Rusijos armijos nuostoliams Ukrainoje papildyti. Tuo tikslu įkalinimo įstaigose išjungiamas šildymas, kalinimo sąlygos tampa nepakeliamos. Apie tai rašo vokiečių leidinys „Bild“.

Daugelyje Rusijos regionų dabar temperatūra nukrito iki –35 °C. Leidinio ekspertų teigimu, Vladimiras Putinas greičiausiai nusprendė pasinaudoti šaltu oru, kad pakeistų nusilpusius karius Ukrainoje ir atliktų rotaciją. Daugelyje kolonijų šildymas išjungiamas, kad kaliniai būtų labiau linkę eiti kautis.

Tos pačios nuomonės laikosi ir projekto „Sėdinti Rusija“ įkūrėja Olga Romanova, kuri mano, kad tokiu būdu kalinių sąlygos tampa nepakeliamos.

„Rusijoje yra trys gyventojų grupės, kurioms dauguma nejaučia simpatijos, kai jos attovai miršta fronte. Tai kaliniai, tautinės mažumos, gyvenančios skurdžiuose regionuose, nutolusiose nuo Maskvos, ir nauji piliečiai. Šios trys grupės kovoja ir miršta Ukrainoje, Putinas gali sukurti normalumo iliuziją likusioms“, – priduria ji.

 

Tuo pat metu Romanova, taip pat „Bild“ ekspertai daro išvadą, kad Rusijos armijos kalinių padalinių sėkmė dažniausiai yra ribota.

„Kaliniai tiesiog masiškai siunčiami į fronto liniją Ukrainoje ir ten aukojami“, – teigia projekto „Sėdinti Rusija“ įkūrėja.

Be to, pasak Romanovos, Rusijos kalėjimuose vis dažniau verbuojamos kalinės moterys. Anot jos, šiuo metu Ukrainoje kariauja apie 1000 rusų moterų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(8)
(2)

Komentarai ()