Kremliuje plieskiasi „klanų karas“. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Šoigu ir Patruševo frakcijas asmeniškai „užpuolė“ ir pats Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbų samdinio Dejano Beričiaus kreipimasis į Kremliaus vadovą Vladimirą Putiną dėl neigiamo požiūrio į serbus, stojusius kovoti į Rusijos agresoriaus okupantų pusę, yra Saugumo Tarybos sekretoriaus Nikolajaus Patruševo ir gynybos ministro Sergejaus Šoigu išpuolis prieš „Putino pavaduotoją“ – „Rosneft“ generalinį direktorių Igorį Sečiną. Anksčiau pats V. Putinas viešai užpuolė Patruševą ir Šoigu dėl Maskvos srities viešosios infrastruktūros ir „Tėvynės gynėjų fondo“ problemų. Tai pareiškė Amerikos karo studijų institutas.

ISW ataskaitoje teigiama, kad serbų snaiperio Dejano Beričiaus kreipimasis į Putiną atsirado dėl priežasties. Tai rodo situaciją, pagal kurią „tarp kai kurių Rusijos saugumo pareigūnų, esančių Putino aplinkoje, kilo „klanų karas“.

Šoigu ir Patruševas prieš Sečiną

Analitikai mano, kad Beričiaus kreipimasis rodo Šoigu ir Patruševo puolimą prieš Sečiną, faktinį Putino pavaduotoją.

„Beričo žinutė greičiausiai yra dalis plačiai aptarinėjamos informacinės atakos prieš Rusijos tinklaraštininkų, nepriklausomų ir atvirai kritikuojančių Rusijos gynybos ministeriją, grupę. Šios informacinės atakos yra organizuotos kampanijos prieš Oro pajėgų vadovybę ir jų rėmėjus dalis. Šaltinis teigė, kad Beričo kreipimasis buvo dalis atsakomojo išpuolio, įvykdyto Rusijos Saugumo Tarybos sekretoriaus Nikolajaus Patruševo ir gynybos ministro Sergejaus Šoigu frakcijų, prieš Igorio Sečino – Putino „de facto pavaduotojo“ ir valstybinės naftos bendrovės „Rosneft“ direktoriaus – frakciją“, – mano amerikiečiai.

 

 

Jų pranešime teigiama, kad Sečino grupuotė anksčiau viešai užpuolė Patruševo grupuotę dėl problemų, susijusių su kiaušinių tiekimu Rusijos Federacijai. Patruševo sūnus Dmitrijus vadovauja Rusijos žemės ūkio ministerijai.

Be to, Šoigu ir Patruševo frakcijas asmeniškai „užpuolė“ ir Putinas, kritikuodamas jas dėl nesugebėjimo išspręsti komunalinės infrastruktūros Maskvos srityje ir „Tėvynės gynėjų fondo“ klausimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(3)
(95)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: