„Jie atspėjo Ukrainos puolimą.“ 300 000 karių. „Bild“ skelbia žemėlapį, kaip Rusija puls Europą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2024-01-15 11:33
Nesuprantu is kur ji tures istekliu jei stringa net Ukrainoje
Benediktas 2024-01-15 11:57
140mln - reikia tik sugrieztint saukima i kariuomene ir bus zmoniu. Gali tik prie sienos but, to uztektu, kad investicijos pasitrauktu is rytų EU.
cave_dweller 2024-01-15 12:31
Vienas iš daugelio scenarijų pateikiamas kaip neišvengiamai įvyksiantis įvykis. O pasekmės, sutrigerinta visuomenė, pesimistinės nuotaikos, mažėjantis Lietuvos investicinis patrauklumas. Ruoštis reikia pesimistiniam scenarijui (tikiu kad atitinkamos tarnybos ruošiasi tam), ruošti reikia ir visuomenę, bet ne taip drastiškai. Suprantu, kad straipsnis labiau skirtas Vokietijos vidinei auditorijai, galbūt savotiška skatinimo priemonė didinti Vokietijos gynybinius pajėgumus. Bet mūsų žiniasklaida, vardan didesnio skaitomumo, suvokdami ar ne busimas pasekmes vis vien neprisiimdami atsakomybės štampuoja tokias skambias antraštes.
Benediktas 2024-01-15 12:34
Man tai kaip tik optimistines nuotaikos, kai tokie strapsniai iseina - reiskia, privalės kažką daryti ir darys. Daug saugiau tada galima ziureti i ateitį, nei būtų tyla, kaip buvo iki siol - viskas vyko tik Ukrainoje. Tada nieko nesupranti, daroma kazkas ar nedaroma Europoje, pas mus, zmones irgi visi ne temoje, o dabar zinos, kad reikia palaikyti visus finansavimus, įstatymus, kurie bus reikalingi kariuomenei. Verslas tai geriau uz zmones uzuodzia ir be pasakymu tokiu. Tai verslas bet kokiu tveju realiau ziuri i viska. Sitoj vietoj laikas ir pinigai skiriami labai svarbu. O pinigu daug nepaskirsi neperskirsciu prioritetu biudzete. Isivaizduok, jei butu toks scenarijus gan arti, o valdzia nei biudzeto tam nepaskyrusi. Staiga pasako, kad reikia puse budzeto skirt karui. Tada klausimas - kur jus anksciau buvot? Ai, mes bijojom jus gasdint, tai tempem.
cave_dweller 2024-01-15 15:25
Ne visi taip masto kaip tu Benediktai. Negatyvios žinios labai neigiamai veikia žmones, jų nuotaikas, įtakoja sprendimus ateities planams ir t.t. Emocija stiprus ginklas ir verslas taip pat yra jų įtakojamas, PVZ kaip emocijos įtakoja akcijų biržas ir panašiai.
Benediktas 2024-01-15 15:31
Ukrainos variantas - buvo neigti kara iki pat galo. Rezultatas - Daug zmoniu liko okupuoti ir nepasiruose normaliai karui.
vanduo4 2024-01-15 23:28
Ruoštis konfliktui tokiomis sąlygomis būtina. - Bet manyčiau jog tokios kalbos daugiau yra priedanga kodėl NATO vykdo kažkokius tai manevrus, nes realiai Rusija neturi tokių pajėgumų kol kas. - Tikroji tokios karinės agitacijos pirežastis būtų ta, kad vis labiau aiškėja jog Kinija ruošiasi karui, o tam reikės daugybės sąjungininkų resursų. Aš nemanau, kad Xi paliks Taiwaną ramybėje bent jau nepabandęs jo užimti iki savo kadencijos pabaigos. - Todėl dabar galanda kirvius visi.
donatasv 2024-01-16 00:26
Kinai ruošiasi, amerika, europa labai atsargiai žaidžiai su savais resursai. Visi laukia rinkimų nes žino kiek tai atsakingas momentas. Jei bideną išrinks antrai kadencijai nemanau, kad bus karas su kinais. Trumpas tiesiog stačia galva ėjo prieš kinus, bidenas šiuo klausimu labai santūrus ir sakyčiau netgi labai stengesi gesinti pingviną, kad tas nesikarščiuotų. Kas dėl ruso tai kilus karui JAV vs Kinija tai ruskis paramos iš kino gaus jei kinui reikės užlaikyti ar išskaidyti JAV pajėgas panaudojant Europą. Resursų paruoštų karui kinijoje daug, o negana to gaminimo galimybės kaip niekur kitur žemėje. Ruoštis turim, geriau tegul skraido tokio tipo žinutės tai nuteikia verslą ir žmones daugiau dėmesio skirt gynybai. Nors rusija ir nusilpus bet galimybė karui yra.
immortallt 2024-01-16 08:40
Apie kokį pajėgų išsklaidymą galime kalbėti? Maskoliai turėjo ant popieriaus kiek ten tankų? 12 tūkst. ar daugiau? Kinai viso turi 5 tūkst. Jei pradeda karą prieš NATO patiems tų tankų reikės labai. Net jei 1000 tankų duotų, juos dar reikėtų nugabenti tą visą ilgą atstumą. Nutiks kaip su tiekimu iš Š. Korėjos, pasproginės keli traukiniai. Toliau, karas prieš NATO, kinai jį gali vykdyti jūroje arba ore. Kas dominuoja čia - klausimų neturėtų niekam kilti.
donatasv 2024-01-16 13:01
Kiek kinai turi niekas tiksliai nežino nebent tai ką patys deklaruoja. Aš nesiginčinu tai turėtų būti mirties nuosprendis bunkerio valdovui bet karą planuoja 2025 metams tai čia turi laiko pasiruošti ir atsigabenti iš kinijos. Mano požiūris šiuo klausimu panašus kaip tavo. Nelabai matau galimybės putinui kažką padaryti kaip tik pasirašyti mirties nuosprendį puolant nato, tai tokiam scenarijui labai mažą tikimybę duodu. Bet visada laikausi požiūrio "beter save then sorry" ypač šiuo atveju, kada mūsų šalis viso konflikto smaigalyje.
vanduo4 2024-01-16 22:40
- Kinija užimti Taiwaną tikriausiai neturi šansų - laivynas bus sunaikintas, BET... Taiwanas gali būti nšluotas nuo žemės paviršiaus. Va čia būtų tikroji karo tragedija. - O Rusija jau du metai laikosi ir netgi vykdo puolimą visu frontu. Neaišku kiek dar laiko jie pajėgūs laikytis, bet atrodo jog šitas karas gali būti amžinas. Ukrainai laimėti neįmanoma, jeigu Rusija nebus puolama jos teritorijoje. - Nebereikalo Vakarai jau kuria karo užbaigimo planus.
donatasv 2024-01-16 23:37
Kinas neturi šansų užimt taivano? Gal juokauji? Vienas didžiausių laivynų žemėja viens du ir bus sunaikintas? Taivanas sala apgulties atveju tiekimas bus labai komplikuotas, oro gynyba lengvai nufloodinama su kinų dronais, lėktuvais. Kinas turi 1.4mljrd žmonių gamybai, karui ir viskam kitkam. Areodromus ir visa kita vietoje. Amerikonas atvarys pora lėktuvnešių bet kiek tai atstos kinijos galimybes turint viską vietoje manau labai mažai naudos bus. Kinas pavogęs tiek dronų technologijas, tiek stelth technologijas iš jav tai šioje vietoje dideli pliusai kinui. Koki taivano pranašumai? Sala sunku išsilaipint? Sunku kol kas nors trukdo. Dronai, raketos, lėktuvai sprendžia šias problemas. Kas dar gelbsti taivaną prieš kiną?
immortallt 2024-01-17 08:29
Kinijos laivynas didžiausias tik ant popieriaus. Tiksliau, ant popieriaus, Š. Korėjos laivynas didžiausias. 1,7 mlrd. arčiau žmonių yra Kinijoje, bet Kinija priklausoma nuo išteklių importo, tame tarpe, ir iškastinio kuro. Ir iš NATO šalių. Be žaliavų kiek ilgai ir ką jie veiks? Jiems net maisto užsiauginti taps išškūkiu. Nušluoti civilinę infrastruktūrą Taivane tikrai kinai gali (kol NATO pagrindinės pajėgos nespėja atvykti), bet paimti salą - jau kitas reikalas. Taivane išsilaipinti desantas gali tik tam tikrose siaurose vietose - siauras frontas ginti. Daug kalnų, kur gali gerai suslėpti priešlėktuvinę ir priešlaivinę gynybą. Tad taip, lieka dronai, raketos... Bet Taivanas panašu turi pažangiausias technologijas šioje srityje. Taip kad ir kinams tektų gintis nuo taivaniečių dronų, raketų... Taivaną gelbsti tai, kad NATO laivynas ir aviacija yra daug stipresnė nei kinų. Dar kad kinų ekonomika yra stipriai susieta su NATO šalių ekonomika. Dar tai, kad NATO stoja ginti Taivaną. Vienas pats neatstovėtų prieš kinus. Aišku, tai nebūtų konfliktas be pasekmių mums, to tikrai nesakau, bet nebūtų ir konfliktas į vieną pusę. Kas dėl Ukrainos, taip, pergalės greičiausiai nebus nė vienoje pusėje, kaip ir daugumoje karų. Greičiausiai bus paliaubos ir įšaldytas konfliktas. Na nebent sugrius maskolių ekonomika tiek, kad nebebus iš ko centrinės valdžios išlaikyti. Kas irgi neatmestina pagal tai, kaip krenta naftos gręžiniai vienas po kito, ir šiaip kad pradėjo absoliuti iškastinio kuro paklausa pasaulyje stabilizuotis ir galbūt net pasiekė jau piką.
donatasv 2024-01-17 10:02
Nato neturi įspareigojimų taivanui čia labiau JAV partneris ir visas G7 bus suinteresuotas gint. Paslėpt ginkluotę kalnuose, miškuose ar bet kur kitur gali bet čia bėda ne tame. Pati didžiause problema bus tiekimas į salą. Kinui, kad ir bus kažkokių tai tiekimo problemų bet tai vienas juokas lyginant su taivanu. Ruskis šalia žaliavų daug, kuro daug, patys turi savų kasyklų nuo kinijos iki afrikos. Gal ir bus kažkoks trūkumas bet tai tikrai nebus priežastis nutraukti/nepradėti karo. Kaip matome iš rusijos pavyzdžio autoritarinės valstybės dėl savų tikslų pasirengusios paaukoti labai daug. Nei ekonominės problemos, nei žmonių gerovė, netgi žmonių mirtys niekas jų nestabdo.
Dannas3 2024-01-17 11:05
Klausimas kiek sugebetu rusai patenkint kinu naftos poreiki karo metu. Nelabai randu dabar koks procentas, bet gali but kad didzioji dauguma importuojama tanklaiviais. Karo metu toki buda tektu pamirsti. O nusitiest papildomus vamzdzius kainuoja ir bilekokius pinigus ir laiko. Kinai mato, kaip sekasi rusams Ukrainoj, ir supranta, kad karas su Taivanu artimu laiku, butu dar brangesnis nei rusams, tiek gyvybiu, tiek ekonominiu atzvilgiu.
Benediktas 2024-01-17 11:21
Jei diktatoriai kurtų gerovės valstybes - pergalių išorėje nereikėtų. Putinas buvo prikaupes prieš karą daug pinigų, bet rusai gyveno, kaip gyvena dabar. Nors dabar dar blogiau. Bet jis jų nenaudojo valstybės gerovės vystymui, o svajo apie Ukrainos užgrobimą. Užgrobimo atveju tie pinigai atsiperka, bet valstybės gerovė nepagerėja. Fokusas ne ten. Jis norejo, kad jo reitingai auksti būtų už pergales isoreja. Galejoi eiti bent jau Saudo Arabijos keliu - kurti grandiozinius statinius, vystyti turizmą.
HardAxe 2024-01-17 13:07
kaži ar ukraina buvo didysis sapnas. Tiesiog šitas kąsnis gerklėj pastrigo.
immortallt 2024-01-17 13:30
Atsigabenti kinai pradėjus karą galės realiai tik krantu. Krantu neturi infrastruktūros reikiamos. Žeme jie net viduje neturi galimybes į kai kuriuos regionus pakankamai anglies pervežti, todėl nors ir turi elektrinių, jos nesugeba pagaminti pakankamai elektros, nes tiesiog dirbti negali. Iš maskolių pusės tiekimo infrastruktūros į Kiniją yra labai mažai. Tad ne, maskoliai negalės patiekti reikalingų išteklių kinams. Ir nors maskoliai turi visą Mendelejevo lentelę, bet kiekiai daugumos išteklių nėra tokie dideli, o gavyba daug kur neišvystyta apskritai. Ją išvystyti reikėtų minimum 8 metų, realistiškai nuo nulio 12-16 metų. Kadangi pagrinde JAV laivynas realiai nuneštų kinų laivyną, tai Taivano blokados ilgos kinai palaikyti nesugebėtų. Iki kol pasirodytų JAV laivynas. Taip NATO neturi įsipareigojimų Taivanui, bet panašu turi susitarimus.
HardAxe 2024-01-17 14:37
jei kinai puls taivaną, tai jav gins taivaną. Bet tai nereiškia kažkokio all-in USA vs Kinija karo, tas scenarijus paliktas JAV užpuolimo atvejui.
immortallt 2024-01-17 15:07
Jei JAV gins Taivaną, tai reiškia kinai negalės pulti Taivano nepuldami JAV. Jei bent vienas JAV karys apšaudomas tiesiogine ugnimi - de facto JAV kare su ta šalimi