Ukraina skelbia apie naują ginklą. Norų sąraše – „Mirage-2000D“! (Video)  ()

Oro pajėgos patvirtino, kad norėtų gauti prancūzų atakos lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinių oro pajėgų vadas Nikolajus Oleščiukas pripažino, kad Ukraina ateityje norėtų gauti prancūziškus naikintuvus-bombonešius „Mirage-2000D“. Karo analitinio portalo „Defense Express“ ekspertai paaiškino, kaip tiksliai gali padėti šie orlaiviai, kuriais siekiama pakeisti sovietinį Su-24M.

Pirmas svarbus aspektas yra tai, kad sparnuotosios raketos SCALP-EG, kurias Ukraina dabar paleidžia iš Su-24, iš pradžių buvo sukurtos specialiai „Mirage-2000D“. Todėl šių orlaivių gavimas iš karto padidins vakarietiškų sparnuotųjų raketų vežėjų skaičių Ukrainos aviacijoje.

Antras aspektas. Jei Ukraina gaus vokiškų „Taurus“ raketų, Ukrainos Su-24M pritaikymas šioms raketoms (o Vokietija savo lėktuvų neteikia) užtruks nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Šiuo laikotarpiu Ukrainos atakos lėktuvus reikės modifikuoti, ir tai gali būti tik „Mirage-2000D“.

„Dassault Mirage 2000“ yra prancūzų daugiafunkcis vieno variklio ketvirtos kartos reaktyvinis naikintuvas, kurį gamina „Dassault Aviation“. Jis buvo sukurtas aštuntojo dešimtmečio pabaigoje kaip lengvasis naikintuvas, pakeisiantis „Mirage III“ Prancūzijos oro pajėgoms.

 

„Dassault Mirage 2000“ pirmą kartą į orą pakilo 1976 metais, į tarnybą priimtas 1984-aisiais.

„Mirage 2000“ tapo daugiafunkciu orlaiviu, kuriam buvo sukurti keli variantai, parduodami kelioms šalims. Vėliau jis buvo sukurtas į „Mirage 2000N“ ir 2000D atakos variantus, patobulintą „Mirage 2000-5“ ir kelis eksporto variantus. Buvo pagaminta daugiau nei 600 orlaivių ir jie buvo naudojami devyniose šalyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()