„Putinas keičia karo tikslą.“ Jei tai tiesa, Ukrainos laukia košmaras  (1)

Portnikovas perspėjo, kad Putino tikslai Ukrainoje pasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Publicistas Vitalijus Portnikovas patikino ukrainiečius, kad Rusijos prezidentas bandys sunaikinti ukrainiečius kaip tautą.

Ne tik sugriauti iki pamatų Ukrainos miestus, bet ir sunaikinti šalies gyventojus – toks yra Kremliaus vadovo tikslas. Apie tai Vitalijus Portnikovas pranešė „Fabrika novin“ eteryje.

Vitalijaus Portnikovo interviu galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainiečių žurnalistas pirmiausia papasakojo užkulisius, kurie pasitarnavo V. Putino tikslų Ukrainos atžvilgiu griežtinimui: „Mes visada turėjome lingvistinį ginčą dėl to, ką Rusijos prezidentas turėjo omenyje sakydamas, kad jei Rusijos kariuomenė eis pulti Ukrainos, prieš ją stos ukrainiečių moterys ir vaikai. Aš šį pareiškimą interpretavau taip, kad Putinas nori pastatyti moteris ir vaikus prieš savo karius, o Rusijos užsienio reikalų ministerija, atsakydama į vieną iš mano tekstų, atsakė, kad Rusijos prezidentas turėjo omenyje, jog jie patys atsistos: pamatys rusų karius ir atsistos prieš juos, kad niekas nešaudytų į rusų karius. Maniau, kad tai išvedžiojimai, bet dabar suprantu, kad jie iš tikrųjų taip galvojo.

„Kai rusai pamatė, kad taip nėra, akivaizdu, kad tikslai pasikeitė, ir dabar kyla minčių ne tik sunaikinti Ukrainos valstybę, bet ir visiškai išnaikinti Ukrainos gyventojus, bent jau tose teritorijose, kurios nėra „Novorosijos“ projekto dalis. Žmonės ten naudojami kaip mobilizacinis potencialas, kaip patrankų mėsa karui su Ukrainos kariuomene. Tai yra patrankų mėsa, ir tai yra „išeikvojama medžiaga“, bet kitokio pobūdžio: žmonės, kuriuos reikia išmesti ir nužudyti“, - reziumavo politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(32)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: