[ŽT] Sustiprins NATO rytinio flango galią. „Lenkija sveikina Vokietijos karių dislokavimą jos teritorijose“  ()

Vokietija yra svarbiausia Varšuvos ekonominė partnerė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija sveikina Vokietijos karių dislokavimą jos teritorijose Lietuvos pavyzdžiu, jei tai sustiprins NATO rytinio flango galią.

Tai pareiškė Lenkijos užsienio reikalų viceministras Andrzej Szejna „Wydarzenia“ leidiniui. Anot jo, Vokietija yra svarbiausia Varšuvos ekonominė partnerė, tačiau ši partnerystė turėtų būti plečiama ir politinių santykių prasme.

„Jei vokiečiai nori sustiprinti NATO rytinį flangą Lenkijoje, kaip tai padarė Lietuvoje, tai sveiki atvykę“, – pabrėžė jis.

Pareigūnas priminė, kad dabar už rytinės Lenkijos sienos vyksta karas Ukrainos teritorijoje. Šiame kontekste Szejna prisiminė, kaip neseniai viena iš Rusijos raketų pažeidė Lenkijos oro erdvę.

Tuomet šalį apsaugojo vokiečių oro gynybos sistemos „Patriot“, akcentavo Užsienio reikalų ministerijos atstovas. „Neseniai virš Lenkijos praskridusi Rusijos raketa rodo, kokia svarbi buvo Vokietijos „Patriot“, esanti netoli Zamostės (lenk. Zamość)“, – sakė Szejna.

 

Jo nuomone, Lenkija savo užsienio politikoje turėtų susitelkti į saugumą ir efektyvumą. Jo įsitikinimu, puikavimuisi vietos nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: