[ŽT] „Baigia intensyvią karo fazę.“ Izraelis apsimeta, kad nepralaimėjo karo  (9)

„IDF pajėgos yra sutelktos į „gyvatės galvą“ – „Hamas“ vadovybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis baigė „intensyvią“ sausumos puolimo šiauriniame Gazos Ruože fazę. Įtemptos kovos netrukus baigsis pietuose – Khan Younis rajone, pirmadienį, sausio 15 d., sakė Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas, rašo „The Times of Israel“.

Anot jo, Izraelio pajėgos šiauriniame Gazos Ruože operacijas vykdo mažiau intensyviai, likvidavus visus teroristinės organizacijos „Hamas“ batalionus rajone. Kariuomenė ieško likusių kovotojų.

Gazos Ruožo pietuose, pasak Y. Gallanto, „IDF pajėgos yra sutelktos į „gyvatės galvą“ – „Hamas“ vadovybę. Jis pridūrė, kad teroristai šiame rajone „suyra kaip kovinė jėga“.

Y. Gallantas pridūrė, kad „politinis neryžtingumas gali pakenkti karinės operacijos eigai“, dėl kurios palestiniečiai kontroliuos Gazą, ir kad karinės kampanijos pabaiga turėtų būti užantspauduota politiniu aktu.

 

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu paskelbė apie antrojo karo etapo – sausumos invazijos į Gazą – pradžią spalio pabaigoje, po to, kai „Hamas“ teroristai įsiveržė į pietų Izraelį, nužudydami maždaug 1 200 žmonių ir paėmę dar 240 įkaitais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai (9)