„Jau 1 000 000, Rusija gauna milžinišką paramą!“ Ką atskleidė Ukrainos saugumas (Video)  ()

Parama leidžia rusams dažniau vykdyti atakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinės žvalgybos vadovo pavaduotojas Vadymas Skibickis paminėjo Šiaurės Korėjos paramą Rusijai. Šios praktikos mastai tikrai dideli.

„Pagrindiniai iš KLDR tiekiami šaudmenys yra 122 mm ir 152 mm kalibro. Mūsų skaičiavimais, kalbame apie milijoną tokių artilerijos sviedinių, kurie jau buvo atgabenti į Rusijos Federaciją. Būtent tokį deficitą patiria Maskva ir kurio ji negali padengti savo gamyklų produkcija“, – interviu „RBC-Ukraine“ metu sakė Ukrainos karininkas.

Anksčiau amerikiečių žvalgyba, taip pat Didžiosios Britanijos karališkojo jungtinių paslaugų instituto (RUSI) ekspertai prognozavo, kad Rusija prašys Pchenjano 122 mm ir 152 mm sviedinių. Jų reikia didžiausiais kiekiais, nes juos galima panaudoti daugelyje V. Putino kariuomenės plačiai naudojamų artilerijos sistemų. Tai  BM-21 „Grad“ paleidimo įrenginiai, taip pat artilerijos sistemos, tokios kaip 2S3 „Akacia“, 2S5 „Hiacynt“ ar 2S19 „Msta“.

V. Skibickis taip pat pakomentavo neseniai paskelbtą Baltųjų rūmų pareiškimą, pasak kurio Rusijos Federacija gavo balistinių raketų iš Šiaurės Korėjos ir net du kartus panaudojo jas prieš Ukrainą. „Renkame visą šiandien turimą informaciją. Jei duomenys pasitvirtins, apie tai kalbėsime“, – sakė jis. Šių tipų raketų skrydžio nuotolis yra iki 900 km.

 

Šiaurės Korėjos parama leidžia rusams dažniau vykdyti atakas, tačiau jų efektyvumas ne visada tenkina agresorius. Jie vis dažniau skundžiasi amunicija iš Šiaurės Korėjos, daugiausia pabrėždami prastą parako, naudojamo tiekiamose šaudmenyse, kokybę. Remiantis portalo „Moscow Times“ išvadomis, Rusijos artileristai Šiaurės Korėjos raketų nuotolį nurodo beveik dvigubai mažesnį nei Rusijoje gaminamos amunicijos nuotolis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(42)
(-20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()