Naudingas idiotas. Kim Jong Unas netyčia išdavė pačią didžiausią Šiaurės Korėjos paslaptį  ()

Kim Jong Uno režimo naudojami ginklai ir Šiaurės Korėjos raketų programa jau dešimtmečius yra Vakarų šalių "baltoji dėmė". Tačiau pastarosiomis savaitėmis Šiaurės Korėjos raketos buvo panaudotos prieš ukrainiečius, o tai leidžia apie jas sužinoti daug daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusams panaudojus Šiaurės Korėjos raketas, galima įvertinti skrydžio trajektoriją, nuotolį ir tikslumą. Be to, taip pat galima patikrinti Vakarų oro gynybos sistemų veiksmingumą prieš Šiaurės Korėjos raketas. Kijevas, be kita ko, jau seniai naudoja "Patriot", IRIS-T ar NASAMS sistemas.

Numuštų raketų liekanų tyrimas gali suteikti dar daugiau informacijos. Remdamiesi vizualine apžiūra, ekspertai gali nustatyti, pavyzdžiui, nukreipimo sistemas, taip pat atskirų komponentų kilmę. Tokia apžiūra dažnai duoda netikėtų rezultatų. Rusiškų raketų tyrimo pavyzdys parodė, kad jose galima rasti Šveicarijoje pagamintų komponentų.

Remiantis ukrainiečių ir, be kita ko, Jungtinės Karalystės žvalgybos patvirtinta informacija, Šiaurės Korėja jau daugiau kaip pusantro mėnesio tiekia Rusijai 122 mm ir 152 mm kalibro raketas, taip pat raketas daugiašūviams pabūklams "Grad". Sausio pradžioje amerikiečiai savo ruožtu paskelbė, kad Šiaurės Korėjos balistinės raketos, kurių veikimo nuotolis siekia iki 900 km, taip pat pradeda keliauti į Rusiją.

 

Rusams tai vertingas pasiekimas, nes 122 mm ir 152 mm kalibro sviediniai jų sistemose naudojami dažniausiai. Tačiau esama ženklų, kad Šiaurės Korėjos ginklų kokybė yra labai prasta, nes patys rusai pradėjo garsiai skųstis dėl Šiaurės Korėjos artilerijos sviedinių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(8)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()