[ŽT] „Vėl bando pulti.“ „Bild“ skelbia, kas vyksta (Video)  ()

Rusijos okupacinės pajėgos pradėjo naują puolimą prie Avdijivkos ir Bachmuto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinės pajėgos pradėjo naują puolimą prie Avdijivkos ir Bachmuto.

Vokiečių leidinio „Bild“ karo apžvalgininkas Julianas Röpcke teigia, kad maždaug tris savaites nuo gruodžio pabaigos Rusijos Federacija nevykdė aktyvių operacijų Rytų Ukrainoje. Dabar užpuolikai vėl bando pulti.

Anot analitiko, sprendžiant iš vieno vaizdo įrašo, paskelbto neseniai, į Avdijivką iš šiaurės rytų nuo Krasnohorivkos veržėsi rusų tankų ir pėstininkų kovos mašinų kolona. Rusams pavyko pasiekti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybinę liniją prie Avdijivkos karjero, tačiau nenurodoma, kaip baigėsi mūšis.

Kaip žinia, anksčiau okupantai bandė paimti Avdijivką iš šiaurės vakarų Stepovės apylinkėse, iš pietvakarių prie Sievernyj ir iš pietryčių nuo Donecko. Neseniai įvykdyta ataka iš šiaurės rytų tapo nauja puolimo kryptimi.

 

​„Prie Bachmuto Rusijos ginkluotosios pajėgos naudojasi sunaikintu miestu kaip atspirties tašku veržtis į vakarus iki Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų. Neseniai ten puolimą pradėjo rusų tankai ir pėstininkų kovos mašinos. Nepaisant kelių dronų apsaugos lygių, Ukrainos dronai-kamikadzės sunaikino Rusijos šarvuočius, ataka buvo atremta“, – pridūrė Röpcke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: