„Ukraina suinteresuota kuo greitesne Trečiojo pasaulinio karo pradžia“  (4)

Pasak eksperto, ukrainiečiai yra suinteresuoti, kad Trečiasis pasaulinis karas prasidėtų kuo greičiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimybė, kad Trečiasis pasaulinis karas iš tiesų prasidės, yra labai didelė, tačiau tai neįvyks 2024 metais.

Tokią nuomonę interviu „YouTube“ kanalui „Govorit velikij Lvov“ (rus. „Говорит великий Львов“) išsakė buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas ir karo ekspertas Jevgenijus Dikij.

„Tai tikimybės klausimas. Tikimybę, kad jis prasidės, vertinu kaip daug didesnę nei tai, kad pavyks „prasiveržti“. Nors Vakarai bando tai padaryti. Bet manau, kad jiems neliks kito pasirinkimo. Trečiąjį pasaulį vertinu kaip didelę tikimybę, bet ne šiais metais. Deja“, – sako Dikij.

Eksperto teigimu, ukrainiečiai vargu, ar yra vieninteliai suinteresuoti, kad Trečiasis pasaulinis karas prasidėtų kuo greičiau, „nes jiems nuo to nebus blogiau“.

„Prieš mus jau kovojama visu arsenalu, išskyrus tik atomines bombas. Mes jau kariaujame dėl išlikimo. Tačiau didieji žaidėjai, tokie kaip Jungtinės Valstijos, kol kas tiesiogiai nedalyvauja. Todėl mes, labiau nei bet kas kitas, esame suinteresuoti, kad didieji ir stiprieji pagaliau pradėtų kovoti, o ne tik mes“, – sako Jevgenijus Dikij.

 

Pasak jo, tik dvi šalys – Ukraina ir Izraelis – „kariauja gėrio pusėje“.

„O blogio pusėje jau susirinko visa pilna koalicija, vienaip ar kitaip įsijungusi į karą. Kinija kol kas dalyvauja iš dalies, kaip ir Valstijos. Ir mes tikrai suinteresuoti, kad didieji ir galingieji pagaliau pradėtų kariauti patys, o ne tik mūsų rankomis. Bet, deja, tai nuo mūsų nepriklauso. Pasaulinis karas tikrai neprasidės mūsų teritorijoje. Bet ar jis prasidės Taivane, pamatysim“, – apibendrino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(58)
(-41)

Komentarai (4)