„Tai yra prakeikti vergai, kretinai!“ Rusijoje sprogimas. Riaušes pradeda 15 000 žmonių minia (Video)  ()

„Tikrai nereikia tikėtis iš šių beprotiškų, primityvių padarų, kad jie pasijudins ir nuvers Putiną.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baškirijoje vyksta vienas didžiausių mitingų Rusijos Federacijoje viso masto karo laikotarpiu: 15 000 žmonių išėjo į protestą, palaikydami aktyvistą Alsinovą.

Baimako mieste (Baškirijos Respublika, Rusijos Federacija) teisiamas baškirų visuomenės veikėjas Failas Alsinovas, kuris 2023 metų balandį paragino rusus palikti Baškiriją ir „grįžti į savo Riazanę“, o totorius – „į savo Tatarstaną“. Respublikos vadovo Radijaus Chabirovo prašymu aktyvistui buvo pateikti kaltinimai dėl etninės neapykantos kurstymo.

Tačiau tūkstančiai protestuotojų šiuo metu reikalauja paleisti Alsinovą, taip pat nušalinti Putino paskirtą Baškirijos vadovą, kuris aktyvistą sulaikė.

Į šį rezonansinį įvykį sureagavo Ukrainos žurnalistas ir karo bei politikos apžvalgininkas Dmitrijus Gordonas.

Pasakysiu svarbiausią dalyką. Visos revoliucijos visada prasideda sostinėse. Retai pasitaiko šios taisyklės išimčių, todėl revoliucija Rusijos Federacijoje gali prasidėti tik Maskvoje. Tačiau Maskva gyvena labai gerai. Putinas puikiai supranta, kad yra nereikia nervinti sostinės. Šiandien tai vienas tobuliausių pasaulio miestų: puikus aptarnavimas, maistas, komunalinės paslaugos ir t.t. Čia visai ne Rusija. Tai kitokia šalis“, – kalbėjo analitikas.

Tada Gordonas paaiškino, kad, jei Maskvoje riaušės tikrai neprasidės, visada įmanoma išimtis iš taisyklės. „Šiandien vienintelė vieta, kur gali prasidėti Rusijos protestai, yra nacionalinės respublikos, todėl tikiu Čečėnija, Ingušija, Dagestanu, Tatarstanu, Baškirija, Jakutija. Nesitikiu Marių Respublika ar Čiuvašija. Ten yra visiškas paklusnumas“, – pažymėjo žurnalistas.

 

Ekspertą papiktino ir rusų, šiandien gyvenančių miestuose, kuriuose gyvena daugiau nei milijonas gyventojų (Omskas, Novosibirskas, Rostovas prie Dono, Nižnij Novgorodas), elgesys. Prie -20, –30 jie sėdi be šilumos, šviesos ir vandens ir vis tiek nemaištauja prieš Putiną.

„Rusijos vergai mane tiesiog stebina savo paklusnumo lygiu, – prisipažino Gordonas. – Dabar jie turi didžiulę būsto ir komunalinių paslaugų problemą. Rusijoje užšąla ištisi miestai. Kodėl tai vyksta? Nes jų komunaliniai dar iš sovietinių laikų, jie neremontuojami, nes valdžia kvailai vagia pinigus. Dėl to šie vamzdžiai neatlaiko ir pradeda masiškai gesti“.

 

Žurnalisto teigimu, jei taip būtų nutikę kurioje nors kitoje civilizuotoje šalyje, žmonės jau būtų išėję į gatves šaukdami: „Putinai, lauk!“. Na, o rusai tiesiog filmuoja vaizdo įrašą, kuriame 20-30 žmonių kreipiasi į prezidentą žodžiais „gerbiamas Vladimirai Vladimirovičiau, prašau padėkit“.

„Tai yra prakeikti vergai, kretinai! Tikrai nereikia tikėtis iš šių beprotiškų, primityvių padarų, kad jie pasijudins ir nuvers Putiną“, – piktai užbaigė Gordonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(1)
(147)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: