„Su juo daužė Afganistaną.“ Ukraina prašo monstriško ginklo (Video)  ()

Ukraina puikiai suvokia poreikį stiprinti savo prieštankinius pajėgumus, susidūrus su šiuo metu Ukrainos teritorijoje dislokuotais Rusijos kariais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina neseniai paprašė naujos karinės įrangos, įskaitant didžiulį amerikietišką sraigtasparnį „AH-64 Apache“, žinomą dėl savo prieštankinių pajėgumų.

Šis prašymas rodo, kad Ukraina puikiai suvokia poreikį stiprinti savo prieštankinius pajėgumus, susidūrus su šiuo metu Ukrainos teritorijoje dislokuotais Rusijos kariais, rašo „Reuters“.

Tokia plėtra grindžiama bauginančia „AH-64 Apache“ reputacija, kuri per pastaruosius 20 metų buvo ištobulinta per įvairius konfliktus. Jo naudojimas Artimuosiuose Rytuose, ypač prieš šarvuotas transporto priemones, įrodė savo veiksmingumą. Šiuose sraigtasparniuose įrengtos modernios taikymo ir manevringumo sistemos, leidžiančios efektyviai atremti sunkiuosius šarvuotus vienetus, tokius, kokius naudoja Rusijos pajėgos.

Ukrainai tokio galingo ginklo turėjimas galėtų suteikti didelį pranašumą, nes padidėtų stebėjimo ir puolimo pajėgumai įvairiose kovos zonos vietovėse.

 

Tačiau šių sudėtingų sraigtasparnių integravimas į Ukrainos karinį arsenalą kelia tam tikrų iššūkių. Svarbiausias iš jų yra specializuotų pilotų ir techninės priežiūros personalo mokymų poreikis, o tai reikalauja laiko ir išteklių.

Be to, šių sraigtasparnių logistika, įskaitant nenutrūkstamą atsarginių dalių ir amunicijos tiekimą, reikalauja didelių pastangų. Šie operatyviniai iššūkiai buvo akivaizdūs dislokuojant juos konfliktnėse zonose, tokiose kaip Afganistanas ir Irakas.

 

Ukrainos prašymas įsigyti sraigtasparnių „AH-64 Apache“ yra esminis dabartinio karo su Rusija pokytis. Nors yra didelių taktinių pranašumų, tai susiję su daugybe iššūkių ir platesnių pasekmių. Patirtis naudojant šiuos sraigtasparnius kituose konfliktuose suteikia vertingų žinių, tačiau unikalios Ukrainos ir Rusijos karo aplinkybės reikalauja subalansuoto požiūrio į jų dislokavimą.

Ši situacija išryškina sudėtingą karinės strategijos, logistinio planavimo ir tarptautinės diplomatijos sąveiką šiuolaikiniame kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(4)
(40)

Komentarai ()